Χρυσές δουλειές για τις εισπρακτικές εταιρίες: Αναλαμβάνουν τα χρέη και της ΔΕΗ

Συνεργάσιμος σε όλα τα επίπεδα θα πρέπει να είναι ο Έλληνας πολίτης για να μπορεί να απολαμβάνει βασικά αγαθά όπως το ηλεκτρικό ρεύμα.

 

Μετά τις… γνωστές σε όλους εισπρακτικές εταιρείες που χρησιμοποιούνται από τις τράπεζες για να… υπενθυμίζουν καθημερινά στους πολίτες τα χρέη τους, τη σκυτάλη παίρνει τώρα η ΔΕΗ… Για να μπορεί λοιπόν, να απολαμβάνει βασικές παροχές όπως το ηλεκτρικό ρεύμα, πρέπει να είναι συνεργάσιμος και να δέχεται τις γνωστές πρακτικές των δικηγορικών εταιριών που λειτουργούν ως εισπρακτικές εταιρίες.
 
Η ΔΕΗ, σύμφωνα με το www.protothema.gr, απευθύνει πρόσκληση, μέσω διαγωνισμού, σε εξειδικευμένα δικηγορικά γραφεία, που ασχολούνται με τη διεκδίκηση απαιτήσεων οφειλών, προκειμένου να αναλάβουν την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων λογαριασμών των πολιτών.

 
Τα γραφεία που θα επιλεγούν θα έχουν πρόσβαση και σε υποθηκοφυλακεία και κτηματολόγια, προκειμένου να διαπιστώσουν αν οι οφειλέτες έχουν περιουσιακά στοιχεία και θα τους «φακελώνουν» ηλεκτρονικά στα αρχεία της ΔΕΗ.
 
Σε πρώτο στάδιο, η προσπάθεια αποπληρωμής των χρεών θα γίνεται εξωδικαστικά, με προσπάθεια ρύθμισης.
 
Εάν αυτή αποτύχει, θα ακολουθεί το «ξεψάχνισμα» των περιουσιακών στοιχείων των οφειλετών, ώστε να ακολουθηθεί η δικαστική οδός…
 
Αρχικά το «φακέλωμα» θα ξεκινήσει από την Περιφέρεια Αττικής, με στόχο να επεκταθεί στη συνέχεια.
 
Τα χρέη προς τη ΔΕΗ φθάνουν περίπου το 1,5 δις ευρώ, ενώ πολλοί οφειλέτες έχουν αλλάξει διεύθυνση ή έδρα, έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους, ή απλώς έχουν… χαθεί σε άγνωστη διεύθυνση. 

 

Η κυβέρνηση θέλει να καλλιεργήσει τη νοοτροπία στους πολίτες να είναι «συνεργάσιμοι» είτε χρωστούν στην τράπεζα είτε χρωστούν στη ΔΕΗ ώστε να μην μπορούν νε ξεφύγουν από αυτήν και να την υπηρετούν πιστά. 

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr