Υπό κράτηση ο ιδιοκτήτης του νοτιοκορεατικού φέρι μπόουτ

Υπό κράτηση τέθηκε ο πρόεδρος της εταιρείας στην οποία ανήκε το νοτιοκορεατικό Sewol, που βυθίστηκε στα μέσα Απριλίου παίρνοντας μαζί του τις ζωές περίπου 300 επιβατών. 

Η κράτηση, πριν την ενδεχόμενη σύλληψή του για υπερφόρτωση του πλοίου, γίνεται ενώ τα συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνες στο ναυάγιο και ευελπιστούν ότι θα τις έχουν ολοκληρώσει το Σαββατοκύριακο.

 

Όπως αναφέρει το in.gr, η εισαγγελία διέταξε να τεθεί υπό κράτηση ο Κιμ Χαν-Σικ, πρόεδρος της Chonghaejin, καθώς θεωρείται πολύ πιθανό πως γνώριζε τις συνθήκες υπό τις οποίες απέπλευσε το Sewol. Εξετάζεται εάν θα διαταχθεί και η σύλληψή του, ανέφερε η εισαγγελία.

Οι αρχές πιστεύουν ότι το πλοίο ήταν υπερφορτωμένο, με το επιπλέον φορτίο μάλιστα να μην έχει αποθηκευτεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές. Η συνθήκη αυτή θεωρείται ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη βύθιση του φέρι μπόουτ. 

 

Σύμφωνα με το in.gr, η πλοιοκτήτρια εταιρεία, και συγκεκριμένα ο διευθυντής της, θεωρείται, σύμφωνα με την εισαγγελία, ότι γνώριζαν τα περί του φορτίου αλλά δεν έκαναν τίποτε πριν τον απόπλου.

Παράλληλα, οι έρευνες των συνεργείων στο ναυάγιο φαίνεται να βαίνουν αργά προς ολοκλήρωση. Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 270 σοροί, και συνεχίζουν ακόμη να αγνοούνται περίπου 30 επιβάτες.

 

Η κυβέρνηση ζήτησε να έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες μέχρι το Σαββατοκύριακο. Πάντως, η πρόοδος στην έρευνα σταμάτησε ξανά την Τετάρτη εξαιτίας του καιρού, ο οποίος έχει δυσχεράνει σημαντικά την ανάσυρση σορών που μετρά πλέον τρεις εβδομάδες.