“Ζεσταίνονται” τα ελικόπτερα της μεγάλης φυγής;

Φωτιά στα μπατζάκια τους έχει μπει το τελευταίο διάστημα και έχουν βάλει μπρος την ψήφιση διατάξεων που να παρέχουν το ακαταδίωκτο από ποινική ή άλλη δίωξη για στελέχη της κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού, ή ακόμη και για ουσιαστική αμνηστία σε ποινικές διαδικασίες που ήδη έχουν ξεκινήσει.

Γιατί όμως τόση πρεμούρα; Μήπως τελειώνει ο χρόνος τους και δεν προλαβαίνουν να βολέψουν τα δικά τους παιδιά και τα δικά τους κατορθώματα; Μία μία οι εκκρεμότητες κλείνουν, όμως παρόλα αυτά κανείς δεν αντιδρά.

 
Ειδικά στο θέμα του ΟΑΕΕ, ο αποκλεισμός πάνω από 400.000 ελευθέρων επαγγελματιών και μικρομεσαίων επιχειρηματιών καθώς και άλλου ενός εκατομμυρίου μελών των οικογενειών τους, από υπηρεσίες υγείας που έτσι κι αλλιώς τους χρεώνονται, θα ήταν αρκετός σε πολλές χώρες να ρίξει οποιαδήποτε κυβέρνηση, όμως στη χώρα μας δεν συμβαίνει αυτό. Τουναντίον. Η κοινωνία μας αδιαφορεί ως προς αυτό το έγκλημα σε βατος των ασφαλισμένων και αποδέχεται τη στοχοποίηση τους και την εξάντληση της σκληρότητας του καθεστώτος, με φορολόγηση και εισφορές αναντίστοιχες του αληθινού εισοδήματός τους σε μια οικονομία που έχει χάσει το 25% του ΑΕΠ της, κατά παράβαση του άρθρου 4.5 του Συντάγματος.

 

Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται η δήμευση της περιουσίας τους και στην ποινική τους δίωξη για χρήματα που αδυνατούν να πληρώσουν. Περισσότεροι από 3 εκατομμύρια φορολογούμενοι και ασφαλισμένοι δεν έχουν να πληρώσουν αυτά που τους ζητάνε ενώ κινδυνεύουν να χάσουν για ένα κομμάτι ψωμί το σπίτι τους, με βάση ψεύτικες υπέρογκες αντικειμενικές, μια μεγάλη ληστεία εναντίον αυτών είναι σε εξέλιξη. Το θέμα αυτό εξελίσσεται σε ωρολογιακή βόμβα, αν αναλογιστεί κανείς ότι υπερβολικές ληξιπρόθεσμες “οφειλές” ύψους 63 δισεκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με το capital.gr, το σύνολο των “καθυστερημένων οφειλών” των Ελλήνων πολιτών προς το κράτος αυξήθηκε, μόνο τον τελευταίο χρόνο, πάνω από 13 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή όσο το χαράτσι της ΔΕΗ για 5 χρόνια. Αυτό οδηγεί σε χιλιάδες κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και σπιτιών…
 

Σύμφωνα με νόμο που προωθήθηκε πρόσφατα, αν χρωστά κανείς 10 και το σπίτι κοστίζει 50, μπορούν να το πάρουν και να το βγάλουν στο σφυρί για το 1/3 της αντικειμενικής του, ή και λιγότερα, όταν σε φορολόγησαν σε ολόκληρη την πλασματική υπέρογκη πλέον αντικειμενική αξία του 2007!

 

Παράλληλα, σπεύδουν να αμνηστεύσουν τις ατασθαλίες των δημάρχων και παρατρεχάμενων στους ΟΤΑ, τις εν εξελίξει έρευνες των εισαγγελέων στις μίζες των εξοπλιστικών, αμνηστεύουν τις διοικήσεις των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και φυσικά αμνηστεύουν τα μαζικά εγκλήματα της διοίκησης του ΟΑΕΕ κατά των ασφαλισμένων του.

 

Και βέβαια, κανείς δεν ξεχνάει την αμνηστία ως προς την πολύκροτη υπόθεση της Siemens, η οποία σταμάτησε ακόμη και τη δικαιοσύνη.

 

Επίσης αμνήστευσαν τις διοικήσεις τραπεζών που έδωσαν τις καταθέσεις των πολιτών δανεικά και αγύριστα στα κόμματα, ενώ μονομερώς διέγραψαν τις οφειλές από τόκους, και μείωσαν σε 2% το επιτόκιο των 275 εκατομμυρίων που χρωστάνε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τα οποία κατά τον Όλι Ρεν δεν εξυπηρετούνται εδώ και ένα χρόνο τουλάχιστον. Την ίδια στιγμή που ψήφισαν ώστε το κράτος χρεώνει ως και 30% τόκο-πρόστιμα τους πολίτες σε ένα μόνο χρόνο και μια μέρα.

 

Τι συμβαίνει άραγε τώρα για να χρειάζεται να δοθεί ασυλία σε χιλιάδες δήμαρχους που οι πολίτες έχουν υπόνοιες (ή αποδείξεις) πως πιθανόν έχουν λεηλατήσει τα δημόσια ταμεία; Με τις κρατικές προμήθειες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004;

 

Όταν δίνει το κράτος ασυλία σε χιλιάδες ανθρώπους του αναδρομικά, προφανώς κρίνει πως την χρειάζονται, άρα κρίνει (ή γνωρίζει) ότι έχουν πράξει αξιόποινες πράξεις, συνεχίζει το capital.gr. Η αμνηστία δεν έχει έννοια ούτε χρηστικότητα αν όλα ήταν καμωμένα νόμιμα. Εφόσον αφορά δημόσιους λειτουργούς, τα εγκλήματα που αμνηστεύονται είναι εγκλήματα κατά της κοινωνίας και του Λαού.

 

Με άλλα λόγια οι εκλεγμένοι από το Λαό εκπρόσωποί του ενεργούν με τρόπο που προστατεύει εκείνους που τον έβλαψαν, και σκλαβοποιεί το λαό. Ποιος πολίτης έδωσε τέτοια εντολή με την ψήφο του; Και πώς την παίρνει πίσω;

 
Τη ίδια στιγμή που η κοινοβουλευτική πλειοψηφία δίνει ασυλία σε καταχραστές δημοσίου χρήματος, και καταργεί μια παράγραφο του άρθρου 263 του Ποινικού Κώδικα νομιμοποιώντας αναδρομικά το χρηματισμό δημοσίων υπαλλήλων, έχει ψηφίσει νόμους που ποινικοποιούν την οφειλή προς το κράτος (όχι κλοπή, αυτή έχει ασυλία) πάνω από 5.000 ευρώ, και μάλιστα με διαρκές αυτόφωρο! Χειρότερα από ότι στους δολοφόνους!

 

Ψήφισαν νόμους που επιτρέπουν την κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών και πρώτης κατοικίας των πολιτών για οφειλές πάνω από 500 ευρώ. Και έκαναν με την τρόικα συμφωνίες για να βγάζουν στο σφυρί τα κατασχεμένα σπίτια κάτω από το 1/3 της αντικειμενικής αξίας τους, χωρίς καν να δίνουν τα ρέστα στους, άστεγους πλέον, χρεοκοπημένους πολίτες που αφήνουν πίσω τους.  Αυτά, ενώ φαίνονται να χαρίζουν στον εαυτό τους 0,275 δισ. ευρώ από τα χρήματα της ανακεφαλαιοποίησης που πληρώνει ο φορολογούμενος, απαγορεύοντας με νόμο (πάλι) στις τράπεζες να πληρωθούν μέρος των οφειλών τους από τα χρήματα των κρατικών επιχορηγήσεων προς τα κόμματα αυτά, καθιστώντας τις επιχορηγήσεις ακατάσχετες.

 
Οι εκλεγμένοι βουλευτές μας, ψηφίζουν νομούς που αποποινικοποιούν την κλοπή από τους εκλεκτούς κομματικούς συντρόφους τους, και ποινικοποιούν το επιχειρείν, την ιδιωτική περιουσία, την ανέχεια και προάγουν την εξαθλίωση του Λαού;

 

Πως είναι δυνατόν μια χούφτα από λίγους ανθρώπους να ρίχνουν μια χώρα τόσο χαμηλά; Και μάλιστα, όταν οι πολίτες τους τίμησαν με την ψήφο τους και τους έχρισαν αντιπροσώπους τους; Γιατί τόση απαξίωση;

 
Ίσως έχουν ήδη ετοιμάσει τα ελικόπτερα με τα οποία θα «την κάνουν» όταν έρθει η ώρα.

 
Danioliptes.gr