Ζήγρας σε Τσοχατζόπουλο: Σήκω και μίλα για να σώσεις την κόρη σου

Εκρηκτική ήταν και σήμερα η ατμόσφαιρα στη δευτεροβάθμια δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου και των συγκατηγορουμένων του στην υπόθεση των παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα.

 

Για μια ακόμη φορά, η σύγκρουση ανάμεσα στον βασικό κατηγορούμενο, πρώην υπουργό και τον μέχρι πρότινος στενό συνεργάτη και εξάδελφό του,Νίκο Ζήγρα, ήταν αυτή που επικράτησε στη διαδικασία ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Αφορμή για την αντιπαράθεση ανάμεσα στους δύο κατηγορούμενους αυτή την φορά ήταν η αίτηση αναστολής εκτέλεσης ποινής που υπέβαλε η κατηγορουμένη, κόρη του πρώην υπουργού, Αρετή Τσοχατζοπούλουεπικαλούμενη λόγους υγείας του μικρότερου από τα τρία ανήλικα παιδιά της. Την ώρα που η Αρετή Τσοχατζόπουλου- καταδικασμένη πρωτόδικα σε 12ετή κάθειρξη-κλήθηκε από το δικαστήριο να τοποθετηθεί επί του νέου αιτήματος αποφυλάκισης της, ο Νίκος Ζήγρας τη διέκοψε και απευθυνόμενος προς τον Τσοχατζόπουλο του είπε: «Σήκω και μίλα για να σώσεις τη κόρη σου. Πέστα να σώσεις το παιδί σου… Δεν λυπάσαι;».

Αμέσως ο πρώην υπουργός φώναξε στον εξάδελφο του να σταματήσει: «Σταμάτα επιτέλους! ‘Εχεις τρελαθεί τελείως» του είπε, για να λάβει από τον Ζήγρα αμέσως την απάντηση: «Είσαι εγκληματίας».

Η Αρετή Τσοχατζοπούλου, δια του συνηγόρου της Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ζητά από το δικαστήριο να αναστείλει την εκτέλεση της ποινής της, προκειμένου η κατηγορουμένη να αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα υγείας του 7χρονου παιδιού της, το οποίο πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα.

Αντίστοιχο αίτημα πρόκειται να υποβάλει στο δικαστήριο και ο συνήγορος της συζύγου του πρώην υπουργού, Φραγκίσκος Ραγκούσης.

Νωρίτερα, το δικαστήριο απέρριψε την ένσταση που είχε υποβάλει η υπεράσπιση του Άκη Τσοχατζόπουλου περί παύσης της δίωξης στο πρόσωπο του πρώην υπουργού, λόγω παραγραφής του αδικήματος της δωροδοκίας.

Το δικαστήριο διέκοψε τη διαδικασία του, έπειτα από κώλυμα που δήλωσε μία εκ των δικαστών, επικαλούμενη προσωπική σχέση με έναν από τους συνηγόρους. Εφόσον κριθεί βάσιμος ο λόγος του κωλύματος, το μέλος της Έδρας θα αντικατασταθεί.