Ζητείται εισαγγελέας για την αισχροκέρδεια των τραπεζιτών μέσω των bad banks

Συνολικά 250 δισ. ευρώ χαρίστηκαν στις τράπεζες τα τελευταία χρόνια με αποφάσεις των εκάστοτε κυβερνήσεων και οι τραπεζίτες τα διέθεταν με τη σειρά τους στις τσέπες τους και στις τσέπες των φίλων τους και των αφεντάδων τους στο εξωτερικό. Τα σκάνδαλα βρίθουν. Ωστόσο, η Δικαιοσύνη ούτε καν διανοήθηκε να τα βάλει με την τραπεζοκρατία! Γιατί να το κάνει όμως από τη στιγμή που δεν το κάνει η κυβέρνηση υποτίθεται της Αριστεράς ή υποτίθεται του λαού;

 

Παράλληλα οι εκάστοτε κυβερνήσεις, χρέωσαν τα σκάνδαλά των τραπεζιτών, τις διασπαθίσεις και υπεξαιρέσεις δημοσίου χρήματος, τις υπερχρεώσεις και τις απορροφήσεις τραπεζών στον ελληνικό λαό, όχι φυσικά στους έχοντες και στους πτυχιούχους Ανωτάτης Λαμογιακής. 

 

Προνόμια επί μνημονίου ξόφθαλμα είχε η Τράπεζα Πειραιώς και ο Μιχάλης Σάλλας. Βιομηχανική γη, αγροτική γη, ταχυδρομείο, καταστήματα κυπριακών τραπεζών, ιδρύματα και εκτάσεις-φιλέτα δόθηκαν τζάμπα στην Πειραιώς μέσω απορροφήσεων, συγχωνεύσεων και λοιπών κινήσεων που είναι απάτες… με κάθε επισημότητα. 

 

Μόνο για τις υποτιθέμενες εκκαθαρίσεις των τραπεζών, τα bad banks, απαιτήθηκαν 13,5 δισ. ευρώ που τα φόρτωσαν κράτος και τραπεζίτες στον λαό. Από τις εκκαθαρίσεις, οι εισπράξεις είναι κάτω των 500.000 ευρώ, ψίχουλα δηλαδή για το Δημόσιο.

 

Για αυτό το σκάνδαλο ολκής, όχι μόνο δεν τιμωρήθηκε κανείς αλλά ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας συνεχίζει το βιολί με διορισμούς νέων διοικήσεων για εκκαθαρίσεις και με διάφορες άλλες κινήσεις που δικαιολογούν απολυτα το σχέδιο της διεθνούς κερδοσκοπίας να πεθάνουν οι λαοί για να ζήσουν οι τράπεζες για να λειτουργούν ως εισπρακτικές μηχανές των περιουσιών που αρπάζουν χωρίς να χρειαστεί η…βία, τουλάχιστον όπως την γνωρίζαμε πριν ενταχθεί η Ελλάδα στην ευρωζώνη. 

 

Σκανδαλώδεις νόμοι και τροπολογίες επέτρεψαν να προστατεύονται όλοι οι τραπεζίτες και οι πολιτικοί συνεργάτες τους για σκάνδαλα από το Χρηματιστήριο (1999-2000) μέχρι την Ασπίς Πρόνοια, την ΑΤΕbank, βιομηχανίες, τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων και των επιχειρηματιών κ.α. 

 

Ταυτόχρονα οι εκκαθαρίσεις γίνονταν αθόρυβα και εντελώς καλυπτόμενα από τα συστημικά ΜΜΕ σε βάρος των πολιτών. Αργομισθίες και ούτε μια κίνηση για την ανακούφιση των δανειοληπτών που από τη στιγμή που δεν είχαν πλέον δανειοδότες να πληρώνουν βρέθηκαν ξαφνικά να χρωστάνε στην Πειραιώς ή σε άλλη συστημική τράπεζα παρότι η τράπεζα, από την οποία πήραν δάνειο, έπαψε να λειτουργεί. 

 

Κι όλα αυτά για να μη χάσουν ούτε ευρώ οι τραπεζίτες αλλά και παράλληλα να μην πληρώνουν ούτε ένα ευρώ φόρο και να μη δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. 

 

Ακόμη και χρεοκοπία να  συμβεί στην Ελλάδα, η διεθνής κερδοσκοπία και η εγχώρια τραπεζοκρατία θα χειριστούν την κατάσταση σε βάρος του ελληνικού λαού. 

 

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει ξεκαθαρίσει ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τις εγχώριες τράπεζες. Ουσιαστικά, θα συνεχίσει να συμβαίνει το αντίθετο. Ο λαός θα τα δίνει στις τράπεζες και εκείνες στην ΕΚΤ, το ΔΝΤ, την Κομισιόν που με τη σειρά τους θα τα δίνουν στις γερμανικές και άλλες τράπεζες. 

 

Οι εγχώριες τράπεζες δεν θα συνεχίσουν να δίνουν -ακόμη και στην περίπτωση κατευθυνόμενης και ελεγχόμενης από τους κερδοσκόπους χρεοκοπίας- μόνο τα λεφτά των φορολογούμενων ή των ενήμερων δανειοληπτών στους δυνάστες του ελληνικού λαού που κρύβονται πίσω από τους δήθεν θεσμούς της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ. 

 

Θα συνεχίσουν να χαρίζουν και τις περιουσίες όλων των δανειοληπτών πίσω από την πλάτη τους στα αρπακτικά της διεθνούς κερδοσκοπίας μέσω του Εκτακτου Μηχανισμού Παροχής Ρευστότητας. Βάζουν ως ενέχυρο, δηλαδή περίπου 40 δισ. ευρώ όπως τα υπολογίζει χονδρικά η Ιερή Εταιρία των διεθνών κερδοσκόπων, Goldman Sachs,  που θα το κόψουν κατά 50% ως αξία μάλιστα – εμείς λέμε ότι θα τα χαρίσουν- όχι μόνο τα ανεξόφλητα αλλά και τα ενυπόθηκα ενήμερα δάνεια (όχι μόνο τα επιχειρηματικά) καθώς και τα κουρεμένα ομόλογα του Δημοσίου.

 

Οχι μόνο δηλαδή, η ατομική περιουσία των δανειοληπτών αλλά και οι συντάξεις και οι μισθοί θα κατασχέτονται αν χρειαστεί για να διασωθούν οι τράπεζες. 

 

Κανείς δεν μας το λέει, αλλά όταν όλα αυτά είναι ενέχυρα των τραπεζών προς τους κερδοσκόπους στο όνομα της άντλησης ρευστότητας και της κεφαλαιακής επάρκειας, τότε τί σημαίνει να δίδονται ως ενέχυρο όλα τα δάνεια και όλα τα ομόλογα του Δημοσίου ακόμη και τα κουρεμένα και τα αποθεματικά του Δημοσίου με πράξη νομοθετικού περιεχομένου να περνάνε από το κράτος στην Τράπεζα κατα τα άλλα της Ελλάδος που ουσιαστικά είναι το αρχηγείο αυτή τη στιγμή των κερδοσκόπων στη χώρα μας;

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr