Ζητείται επειγόντως μια τροπολογία για τη μεταφορά των μαθητών

Άμεσος είναι ο κίνδυνος να σταματήσει και πάλι η μεταφορά των μαθητών στα σχολεία τους με λεωφορεία που ναυλώνουν οι περιφέρειες.

 

Όπως τόνισε ο κ Λάζαρος Κυρίζογλου Πρόεδρος ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, εάν δεν υπογραφεί τροπολογία για τη συνέχιση του προγράμματος μεταφοράς των μαθητών τα επόμενα 24ωρα τότε το πρόβλημα με τη μεταφορά των μαθητών σε όλη την περιφέρεια θα συνεχιστεί και δεν θα μπορέσει ν αντιμετωπιστεί μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς.

 

Στο μεταξύ την Πέμπτη το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ, συμμετείχαν η α’, β’, γ’ και ε’ Ε.Λ.Μ.Ε. Θεσσαλονίκης, Ενώσεις Γονέων του δ’ Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης, η Ένωση Γονέων Θέρμης και Σύλλογοι Γονέων σχολικών μονάδων και σύλλογοι γυναικών έξω από το ΥΜΑΘ διεκδικώντας δωρεάν γεύμα για κάθε παιδί, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους μαθητές και δωρεάν μετακίνηση με όλα τα ΜΜΜ. 

«Στη Θεσσαλονίκη», ανέφερε το ψήφισμα, «χιλιάδες παιδιά αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της έλλειψης επαρκούς και σωστής διατροφής, είτε γιατί οι γονείς τους είναι άνεργοι, είτε γιατί το οικογενειακό τους εισόδημα δεν καλύπτει τις ανάγκες», ενώ «για τους ίδιους λόγους πολλά παιδιά είναι επίσης ανασφάλιστα».

«Πρόκειται για αιτήματα, που δεν χωράνε αναβολή, ούτε αναμονή, δεν περιμένουμε από την κυβέρνηση δηλώσεις συμπαράστασης, αλλά λύσεις άμεσα», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων το στέλεχος του ΠΑΜΕ και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, εκπαιδευτικός, Γιάννης Δελλής.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr