Ζητούσαν λύτρα για να ελευθερώσουν μετανάστες που κρατούσαν σε κοντέινερ

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ΑΡΧΕΙΟΥ

Εξιχνιάσθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, περιπτώσεις αρπαγών και εκβιάσεων σε βάρος παράτυπων αλλοδαπών.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν 52χρονος Έλληνας, 62χρονος ομογενής και δύο αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν ηλικίας 19 και 30 ετών, σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος δύο ακόμη υπηκόων Πακιστάν ηλικίας 36 και 30 ετών, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αρπαγής κατά συρροή, απόπειρας εκβίασης, απλής σωματικής βλάβης, υπόθαλψης και παράβασης του Νόμου περί όπλων.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία, ότι διακινητές μεταναστών κρατούν παράνομα σε αγροτική περιοχή του Νομού Θεσσαλονίκης, παράτυπους αλλοδαπούς και απαιτούν εκβιαστικά από οικείους τους, να καταβάλλουν χρηματικά ποσά για την απελευθέρωσή τους.

Στο πλαίσιο της έρευνας, την 02-06-2016, εντοπίσθηκαν από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, στην περιοχή του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης, τρεις υπήκοοι Πακιστάν, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι κρατούνταν παράνομα σε ειδικά διαμορφωμένο κοντέινερ σε αγροτική περιοχή της Θεσσαλονίκης και για την απελευθέρωσή τους, οικείοι τους κατέβαλαν στους δράστες, το συνολικό χρηματικό ποσό των 4.400 ευρώ.

Πρωινές ώρες της Τρίτης 12/07, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε ποιμνιοστάσιο σε αγροτική περιοχή του Νομού Θεσσαλονίκης, όπου εντοπίσθηκε το εν λόγω κοντέινερ, εντός του οποίου βρέθηκαν πέντε παράτυποι αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν .

Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω ο 52χρονος ιδιοκτήτης του ποιμνιοστασίου, καθώς επίσης και 62χρονος ομογενής και 19χρονος αλλοδαπός, οι οποίοι απασχολούνταν στο ποιμνιοστάσιο και γνώριζαν την παράνομη κατακράτηση των αλλοδαπών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι αλλοδαποί εισήλθαν λάθρα στη χώρα από σημείο του Νομού Έβρου και κατέβαλαν το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ στους διακινητές (36χρονο και 30χρονο), για τη μεταφορά τους στη Θεσσαλονίκη, πλην όμως οι τελευταίοι, τους μετέφεραν στο κοντέινερ, όπου και κρατούνταν παράνομα μέχρι να καταβάλουν οι οικείοι τους το απαιτούμενο χρηματικό ποσό για την απελευθέρωσή τους.

Στο πλαίσιο της έρευνας συνελήφθη στην περιοχή του Κιλκίς, 30χρονος υπήκοος Πακιστάν, αδερφός του 36χρονου, ο οποίος επίσης γνώριζε για την αρπαγή των ομοεθνών του.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.