Θεοδωράκης: «Όχι» σε εκλογές με τον ίδιο εκλογικό νόμο

theodorakis-vouli«Οι εκλογές και μάλιστα με τον ίδιο εκλογικό νόμο δεν είναι λύση. Αν ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κυβερνήσει, θα πρέπει να αναζητηθούν λύσεις από αυτή τη Βουλή» υποστηρίζει σε συνέντευξή του στα Νέα Σαββατοκύριακο ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

«Έχουμε μια κυβέρνηση ‘έτσι, χωρίς πρόγραμμα’» δηλώνει, ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα αναφέρει:

«Μαθαίνει πολύ αργά και με μεγάλο κόστος για τη χώρα. Και φοβούμαι ότι νοιάζεται πιο πολύ για το καθεστώς του παρά για την κοινωνία. Πιστεύει και αυτός όπως και πολλοί προηγούμενοι ότι για να κρατηθεί στην εξουσία πρέπει να χτίσει ένα πιστό καθεστώς. Είναι ο λάθος δρόμος».

Ο κ. Θεοδωράκης επισημαίνει ότι ο πρωθυπουργός άργησε να έρθει σε συμφωνία με τους εταίρους, γιατί «άκουσε το κόμμα του και όχι την κοινωνία».

«Στο ντοκιμαντέρ του ARTE ο Γιούνκερ, που τώρα τον υποστηρίζει, αποκαλύπτει γιατί η δική του πρόταση ήταν πολύ καλύτερη από το Μνημόνιο Τσίπρα. Και εμείς τους λέγαμε στη Βουλή ‘προσέξτε μην κλείσουν οι τράπεζες’ και αυτοί απαντούσαν ‘τι έγινε αν κλείσουν οι τράπεζες;’. Πειράματα – εγκλήματα» αναφέρει, υπογραμμίζοντας:

«Προς το παρόν, είμαστε στον ‘μνημονιακό Πρωθυπουργό 3’ και αν δεν αλλάξουμε μυαλά, θα πρέπει να ετοιμάζουμε τον ‘μνημονιακό Πρωθυπουργό 4′. Μόνο που φοβάμαι ότι αυτή τη φορά θα πρέπει να το γυρίσουμε μόνοι μας το σίκουελ, γιατί δεν θα το χρηματοδοτήσει κανείς απ’ έξω».