Μπακογιάννη: Να μας φωτίσει το Άγιο Πνεύμα για τον νέο αρχηγό

bakogiannintora-thumb-largeΝα αφήσει ανοικτή την πόρτα της πολιτικής συναίνεσης και να αποκρούσει κάθε κίνηση για επιστροφή σε αντιμνημονιακές τακτικές ζητεί η Ντόρα Μπακογιάννη από την επόμενη ηγεσία της ΝΔ, τονίζοντας παράλληλα ότι, εφόσον υπάρξουν αξιόπιστοι συνομιλητές, η αξιωματική αντιπολίτευση οφείλει να συμμετάσχει σε έναν διάλογο για το Ασφαλιστικό.

Σε συνέντευξή της στα Νέα Σαββατοκύριακο, η κ. Μπακογιάννη διαμηνύει στον νέο αρχηγό ότι θα πρέπει να προχωρήσει αμέσως σε ένα συνέδριο επανίδρυσης του κόμματος, με νέο καταστατικό, ενώ προτρέπει για μια στροφή της ΝΔ στο Κέντρο και στη φιλελεύθερη πολιτική, προκειμένου να διασφαλιστούν η κομματική συνοχή και το παραταξιακό μέλλον.

Η πρώην υπουργός δεν κρύβει την προτίμησή της για κάλπες ενός γύρου, αλλά διαβλέπει ότι η ανάδειξη της γαλάζιας ηγεσίας μετατίθεται για τον Ιανουάριο. Επιμένει δε στους υπαινιγμούς περί «σαμποτάζ» πίσω από το φιάσκο της 22ας Νοεμβρίου, ενώ με καυστικό τρόπο σχολιάζει τα σενάρια επιστροφής του Αντώνη Σαμαρά αλλά και την πολιτική που ακολούθησε το κόμμα μετά το 2010, αναφέροντας ότι εάν η ΝΔ είχε τότε κινηθεί διαφορετικά η χώρα θα είχε βγει σήμερα από την κρίση.

Όσον αφορά στον ρόλο της στο κόμμα, υποστηρίζει ότι δεν χρειάζεται αξιώματα, ενώ για την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφέρει ότι ο καθένας ακολουθεί τη δική του αυτόνομη πορεία και κάνει τις δικές του επιλογές.