4 προσαγωγές σε έρευνα για βέλγους τζιχαντιστές στην Ελλάδα

Στην προσαγωγή τεσσάρων ατόμων -σύμφωνα με πληροφορίες- προχώρησε η αστυνομία σε σχέση με τις έρευνες για τον μαροκινής καταγωγής εγκέφαλο του τζιχαντιστικού πυρήνα που σχεδίαζε επιθέσεις στο Βέλγιο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ένας εκ των προσαχθέντων μοιάζει με τον φερόμενο ως εγκέφαλο. Τα άτομα εξετάζονται και τα στοιχεία τους θα σταλούν στο Βέλγιο.

Βελγικά ΜΜΕ είχαν αναφέρει πως ο φερόμενος ως εγκέφαλος του πυρήνα, ο 27χρονος Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, επικοινωνούσε τηλεφωνικά με κρατούμενο στη Λιέγη (τις ημέρες κοντά στην Πρωτοχρονιά) και τα τηλεφωνήματα προέρχονταν από ελληνικό έδαφος.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, σήμα της βελγικής αστυνομίας είχε φτάσει στην Αθήνα στα τέλη της εβδομάδας. Οι έρευνες στο ελληνικό έδαφος ξεκίνησαν από χθες, Παρασκευή, και ο κύριος όγκος των προσαγωγών έγινε σήμερα, Σάββατο, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό σε ποιο μέρος της χώρας εντοπίστηκαν οι προσαχθέντες.

Το βράδυ της Πέμπτης είχε γίνει η αιματηρή αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο Βερβιέ.

 

Τα άτομα που προσήχθησαν εξετάζονται. Ένας από αυτούς μοιάζει με τον φερόμενο ως εγκέφαλο και έχουν ληφθεί φωτογραφίες και δακτυλικά αποτυπώματά του, που θα σταλούν στο Βέλγιο.

Στο πλαίσιο της έρευνας βρέθηκαν και κινητά τηλέφωνα, για τα οποία θα ζητηθεί άρση απορρήτου ώστε να διαπιστωθεί εάν ήταν εκείνα μέσω των οποίων είχαν γίνει τα τηλεφωνήματα στα μέλη του πυρήνα στο Βέλγιο.