Αδιέξοδο για τους παιδικούς σταθμούς

Παραμένει το αδιέξοδο σχετικά με τη χρηματοδότηση των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών καθώς και των κέντρων δημιουργικής απασχόλησης παιδιών (ΚΔΑΠ) για την επόμενη χρονιά.

Από την ικανοποιητική χρηματοδότηση του προγράμματος λείπουν δεκάδες εκατομμύρια, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των δήμων, οι οποίοι συναντήθηκαν χθες με τους υφυπουργούς Εσωτερικών Γιώργο Ντόλιο και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Πλακιωτάκη.

 

Εξασφαλισμένα 125 εκατ. ευρώ

 

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κώστας Ασκούνης, πρόεδρος, και Σίμος Δανιηλίδης, πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης), υπάρχει φόβος να μείνουν εκτός παιδικών σταθμών χιλιάδες παιδιά (που φιλοξενούνταν της προηγούμενη χρονιά).

 

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των δημοτικών αρχών, η κυβερνητική πλευρά παρουσίασε εξασφαλισμένα για το έτος 2014-2015 περίπου 125 εκατομμύρια ευρώ, όταν πέρυσι είχαν διατεθεί περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ. Η απόκλιση αυτή θα οδηγήσει σε αποκλεισμό από τη δωρεάν φιλοξενία στους σταθμούς και στα κέντρα δεκάδων χιλιάδων παιδιών.

 

Πηγή: Καθημερινή