Αυξημένες δαπάνες για οδικά έργα στις τις Περιφέρειες το 2015

Ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς θα πρέπει να έχουν το 2015 όλες οι Περιφέρειες της χώρας, όπως προβλέπει η εγκύκλιος για την κατάρτιση τους που υπογράφεται από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο.

Η εγκύκλιος προβλέπει, ωστόσο, αυξημένες κατά 73,36% πιστώσεις προς τις περιφέρειες για οδικά έργα (λόγω του ΕΣΠΑ) ενώ σε μια σειρά άλλους τομείς προβλέπεται σημαντικός περιορισμός των δαπανών τους.

 

Με την εγκύκλιο παρέχονται επίσης οδηγίες στις Περιφέρειες για περιορισμό των δαπανών τους για υπερωρίες καθώς και για το σύνολο των λειτουργικών τους εξόδων (φως, νερό, τηλέφωνο κλπ).

 

Συγκεκριμένα ζητείται από τους περιφερειάρχες να περιορίσουν στα απολύτως αναγκαία επίπεδα τις δαπάνες: – υπερωριακής απασχόλησης του προσωπικού – υπηρεσιακών μετακινήσεων, προμηθειών, τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος και αναγκών δημοσίων σχέσεων, συμμετοχής – διοργάνωσης εκθέσεων στο εσωτερικό- εξωτερικό, συνδιοργάνωση εκδηλώσεων, εκτυπώσεων, εκδόσεις λευκωμάτων, ενισχύσεις συλλόγων κλπ.