Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες από τη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

«Pack a bag». Αυτός είναι ο τίτλος της χριστουγεννιάτικης φιλανθρωπικής δράσης της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης για τις φετινές γιορτές, με σκοπό να βοηθηθούν τα παιδιά και οι γονείς των προσφύγων που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στη Μακεδονία.
Σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης και την Ευαγγελική Κοινότητα μαθητές και γονείς του σχολείου ετοίμασαν τα δικά τους δέματα για τους πρόσφυγες. Βάζοντας μέσα σε σακίδια και τσάντες πράγματα που δεν χρησιμοποιούν πια, όπως ρουχισμό σε καλή κατάσταση, παιδικά βιβλία, μπλοκ ζωγραφικής και μολύβια, αλλά και είδη υγιεινής, είδη φαγητού, αλλά και διάφορα άλλα μικροαντικείμενα που μπορεί να ανακουφίσουν τα παιδιά, αλλά και τους γονείς των προσφύγων στην Ειδομένη και την Καβάλα.
Η κινητοποίηση του σχολείου ήταν άμεση και μεγάλη, με αποτέλεσμα στην αίθουσα τελετών να συγκεντρωθούν ήδη δεκάδες σακίδια και τσάντες που έφεραν από τα σπίτια τους και ετοίμασαν οι ίδιοι οι μαθητές και οι μαθήτριες. Όλα αυτά θα παραδοθούν σήμερα Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου, στους εκπροσώπους του δήμου Θεσσαλονίκης και της Ευαγγελικής Κοινότητας σε μια σύντομη τελετή που θα πραγματοποιηθεί στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης, στις 11 το πρωί.

Στην τελετή θα παραβρεθούν: η Ελένη Χοντολίδου-Πρόεδρος Α´ Κοινότητας Δήμου Θεσσαλονίκης, o Σπύρος Πέγκας, Αντιδήμαρχος Τουρισμού & Διεθνών Σχέσεων Δήμου Θεσσαλονίκης και απόφοιτος της ΓΣΘ, η Ulrike Weber Πάστορας της Ευαγγελικής Εκκλησίας Γερμανόγλωσσων της Θεσσαλονίκης και ο Γενικός Πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη Dr. Ingo von Voss

Να σημειωθεί ότι μέσω της ίδιας δράσης συγκεντρώθηκαν χρήματα που προήλθαν από την πώληση των χριστουγεννιάτικων καρτών, που δημιούργησαν φέτος με μεγάλο ενθουσιασμό οι μαθητές των τάξεων 5a και 6a στο μάθημα των Καλλιτεχνικών. Οι κάρτες πωλήθηκαν στο Χριστουγεννιάτικο παζάρι της Ευαγγελικής Κοινότητας που έγινε την περασμένη Κυριακή, ενώ εξακολουθούν να διατίθενται από τη ρεσεψιόν του σχολείου.