Απεργούν οι καθαρίστριες την Τετάρτη

ΦΩΤΟ: FOSPHOTOS (ΑΡΧΕΙΟΥ)

ΦΩΤΟ: FOSPHOTOS (ΑΡΧΕΙΟΥ)

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων, με απόφαση της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), καθώς είναι απλήρωτοι επί πέντε μήνες.

Η ΟΙΥΕ κατηγορεί την κυβέρνηση πως αδιαφορεί και εμπαίζει τους εργαζόμενους «αρνούμενη να καταβάλει ακόμα και αυτούς τους πενιχρούς μισθούς των 250-300 ευρώ».
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι αν και πλησιάζουν Χριστούγεννα οι εργαζόμενοι «έχουν να πληρωθούν από τον περασμένο Ιούνιο και σήμερα βρίσκονται σε δραματική κατάσταση» και συμπληρώνεται ότι φέτος η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε μείωση της αμοιβής τους κατά 10%.

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα απεργούν με κύρια αιτήματα: α) να μην μειωθεί η αμοιβή τους, β) να πάρουν άμεσα τα δεδουλευμένα τους, γ) να μονιμοποιηθούν στις θέσεις εργασίας τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, δ) να ενταχθούν όλοι, χωρίς εξαιρέσεις, στα βαρέα και ανθυγιεινά.

 

Ο Σύνδεσμος προσωπικού καθαριότητας Βορείου Ελλάδος και Θεσσαλίας καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 9:30 μπροστά στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (Ε.Κ.Θ.) και πορεία προς το ΥΜΑΘ, οπού θα επιδώθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας.