Ανακοίνωση των Πρυτανικών Αρχών του ΑΠΘ για την κατάληψη

Υπό κατάληψη τελεί το Κτίριο Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) από ομάδα περίπου 50 ατόμων.

 

Τα άτομα είναι μέλη των «Αναρχικών Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης για την αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας» και ζητούν «κατάργηση των τρομονόμων, των κουκουλονόμων, της βίαιης λήψης DNA και των φυλακών Τύπου Γ’».

 

Σημειώνεται ότι από το κτήριο αποχώρησαν οι καθηγητές και οι εργαζόμενοι, γεγονός που επιβεβαίωσε και ο αναπληρωτής πρύτανης Έρευνας και Συντονισμού, αν. καθηγητής του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών, Θεόδωρος Λαόπουλος.

 

Οι καταληψίες προτίθενται να παραμείνουν στο κτίριο έως το απόγευμα.

 

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η κατάληψη στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ, από τον Σύλλογο Φοιτητών Φιλολογίας, με αιτήματα να ανακληθεί το νέο πρόγραμμα σπουδών και να κατοχυρωθεί η παιδαγωγική επάρκεια για όλους.

 

Η ανακοίνωση των Πρυτανικών Αρχών του ΑΠΘ

 

«Το Πανεπιστήμιο χρησιμοποιείται, για ακόμη μια φορά, για θέματα που δεν έχουν καμία σχέση με αυτό», επισημαίνεται σε ανακοίνωση των πρυτανικών Αρχών του ΑΠΘ, με αφορμή την κατάληψη στο κτίριο Διοίκησης του Ιδρύματος.

 

«Σήμερα 01/04/2015 στις 12:00μ. μια ομάδα περίπου 50 ατόμων, μερικοί από αυτούς με καλυμμένα πρόσωπα και κοντάρια, εισέβαλε στο Κτίριο Διοίκησης για να το καταλάβει, με αιτήματα παντελώς άσχετα με το Πανεπιστήμιο», αναφέρεται στην ανακοίνωση, ενώ γνωστοποιείται ότι «για το γεγονός είναι ενημερωμένες οι Αστυνομικές Αρχές», καθώς και ότι «το κτίριο εκκενώθηκε με ψυχραιμία και ασφάλεια για όλους τους εργαζόμενους και το κοινό, και κλειδώθηκαν όλοι οι όροφοι».

 

 

Δείτε επίσης:

ΑΠΘ: Αποχώρησαν καθηγητές και εργαζόμενοι από το υπό κατάληψη κτήριο

Κατάληψη στο κτίριο Διοίκησης του ΑΠΘ

Ομάδες φύλαξης ζητούν καθηγητές του ΑΠΘ

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr