Αναβολή όλων των πρωταθλημάτων με απόφαση Ανδριανού

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού αποφάσισε την αναβολή όλων των εθνικών διοργανώσεων σε όλα τα αθλήματα, ως φόρο τιμής στη μνήμη του Κώστα Κατσούλη

 

Από τη ΓΓΑ εκδόθηκε η ανακοίνωση που αναφέρει πως αναβάλλονται όλοι οι επίσημοι αγώνες των εθνικών διοργανώσεων των ομαδικών αθλημάτων, της προσεχούς αγωνιστικής. Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, αποφάσισε έτσι να τιμήσει τη μνήμη του οπαδού του Εθνικού, Κώστα Κατσούλη, που έχασε τη ζωή στα επεισόδια στην αναμέτρηση με τον Ηρόδοτο στη Νέα Αλικαρνασσό της Κρήτης.

 

Για άλλη μια φορά, η πολιτεία αντί να θεσπίσει μέτρα και να τιμωρήσει τους υπεύθυνους, αντί να κινηθεί προς την κατεύθυνση της πάταξης των τραγικών αυτών φαινομένων, περιορίστηκε στο να αναβάλει την αγωνιστική δραστηριότητα και να σταματήσει τη δράση στα επίσημα παιχνίδια των πρωταθλημάτων.

 

Η ανακοίνωση αναφέρει:

 

«Ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη του Κώστα Κατσούλη, ο οποίος έχασε σήμερα τη ζωή του πέφτοντας θύμα οπαδικής βίας, με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανού αναβάλλονται όλοι οι επίσημοι αγώνες των εθνικών διοργανώσεων των ομαδικών αθλημάτων της προσεχούς αγωνιστικής».

 

Super League: Αποφασίζει για την 6η αγωνιστική

 

Νέο «πονοκέφαλο» φέρνει στους ανθρώπους της Super League η απόφαση για αναβολή όλων των επίσημων αγώνων στις εθνικές διοργανώσεις αυτό το Σαββατοκύριακο. Στη διοργανώτρια αρχή, προβληματίζονται για το πότε θα διεξαχθεί η 6η αγωνιστική που αναβάλλεται. Οι ιθύνοντες της Λίγκας θα αποφασίσουν την Τρίτη (30/09) για το τι στάση θα κρατήσουν αλλά και το πώς θα «στριμώξουν» την αγωνιστική στο «καλεντάρι» το οποίο είναι ιδιαίτερα φορτωμένο με ελάχιστες κενές ημερομηνίες.

 

Η προφανής λύση, δείχνει την μετάθεση όλων των αγωνιστικών κατά μια εβδομάδα. Δηλαδή στις 18 και 19 Οκτωβρίου να διεξαχθούν οι αγώνες της 6ης αγωνιστικής και να προχωρήσει με τον ίδιο τρόπο το πρωτάθλημα, διεξάγοντας τις αγωνιστικές μια εβδομάδα μετά τον αρχικό προγραμματισμό. Η δεύτερη εκδοχή, λέει να διεξαχθεί στην προκαθορισμένη ημερομηνία της (18 και 19 Οκτώβρη), η 7η αγωνιστική.

 

Σε αυτή την περίπτωση δυσκολεύουν τα πράγματα, αφού στις 19 Νοεμβρίου υπάρχει φιλικό της Εθνικής με τη Ρωσία, «κλείνοντας» έτσι τη 18η και τη 19η ημέρα του Οκτώβρη. Στο διήμερο 27 και 28 Δεκεμβρίου δεν μπορούν να γίνουν παιχνίδια λόγω της διακοπής των Χριστουγέννων, κι έτσι η μοναδική κενή ημερομηνία για να γίνει εμβόλιμα η 6η αγωνιστική, είναι η Τετάρτη 27 Ιανουαρίου. Στη Λίγκα θα αποφασίσουν για το πότε θα γίνει τελικά η 6η αγωνιστική και πιθανότατα την Τρίτη (30/09) να υπάρξουν και ανακοινώσεις.

 

ΠΑΟΚ: Ενόχληση για την αναβολή!

 

Τη στιγμή που εκδόθηκε η ανακοίνωση από πλευράς ΓΓΑ, με την οποία ενημέρωνε για την απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού για την αναβολή όλης της αθλητικής δραστηριότητας, στον ΠΑΟΚ υπήρχε τηλεδιάσκεψη μεταξύ των Ιβάν Σαββίδη, Ιάκωβου Αγγελίδη και Ζήση Βρύζα. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ εμφανίστηκαν εκνευρισμένοι από αυτή την εξέλιξη, κάνοντας λόγο για επιλεκτική ευαισθησία του κ. Ανδριανού και υποκριτική στάση της πολιτείας πάνω στα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου και του αθλητισμού γενικότερα.

 

Σαφώς, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ αποδέχθηκαν πως ο θάνατος του οπαδού είναι σοβαρότατος λόγος και η αναβολή είναι δικαιολογημένη, όμως, απορούσαν με την επιλογή του Γιάννη Ανδριανού να αναλάβει τώρα δράση ως πολιτικός προϊστάμενος του αθλητισμού. Όπως έλεγαν χαρακτηριστικά, υπήρξε πλειάδα ευκαιριών να δείξει πως μπορεί να παρέμβει και να δώσει λύσεις, ωστόσο, δεν το έκανε. Ούτε στις αποκαλύψεις για στημένους αγώνες, ούτε στις κατηγορίες για ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

 

Με αυτή την εξέλιξη, δεν ήταν λίγοι οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ που πιστεύουν ότι όλη αυτή η κατάσταση ευνοεί τον ντεφορμέ Ολυμπιακό, ο οποίος την Κυριακή αν δεν υπήρχε αναβολή θα έπρεπε να υποδεχθεί τον φορμαρισμένο «δικέφαλο του Βορρά» στο Φάληρο. Αυτό που υποστήριζαν οι Θεσσαλονικείς, είναι πως το πότε θα διεξαχθεί η αγωνιστική θα το αποφασίσουν επί της ουσίας οι «ερυθρόλευκοι», λόγω της επιρροής που έχουν στη Σούπερ Λίγκα και τα αρμόδια όργανα.