Αντιδράσεις από τον δήμαρχο Δέλτα περί εργοστασίου καύσης απορριμμάτων στη Σίνδο

Την αντίδραση του δημάρχου Δέλτα, Μίμη Φωτόπουλου προκάλεσαν οι δηλώσεις του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης Θανάση Παππά περί δημιουργίας εργοστασίου καύσης απορριμμάτων στην περιοχή της Σίνδου.

“Είναι απορίας άξιον πώς προβαίνετε σε τέτοιους είδους ανακοινώσεις χωρίς εμείς να έχουμε -ως “κατά τόπον” αρμόδιοι- την παραμικρή έστω ενημέρωση. Και φυσικά, υπό τέτοιες συνθήκες, δηλώνουμε ότι καμία τέτοια πρόταση, δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή από εμάς. Καμία ερήμην μας, ακόμη κι αν δεν είμαστε αρνητικοί επί της ουσίας” τονίζει ο κ. Φωτόπουλος, ο οποίος έστειλε σχετική επιστολή στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, με κοινοποίηση και στον κ. Παππά αλλά και στον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρο Κυρίζογλου.

Ο κ. Φωτόπουλος επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι οι εν λόγω δηλώσεις του κ. Παππά θυμίζουν ανάλογη δήλωση του κ. Μπουτάρη για την κατασκευή αποτεφρωτηρίου στη Σίνδο και μιλά για σχέδια κενού περιεχομένου, χωρίς τη συμμετοχή του Δήμου Δέλτα. “Ο Δήμος Δέλτα δεν είναι ούτε θα γίνει η χωματερή της Αριστοτέλους” αναφέρει και προσθέτει: “αν νομίζετε ότι έτσι θα επιβάλλετε μονομερώς τέτοιες καταστάσεις, κάνετε λάθος”. Δηλώνει τέλος ότι ο ίδιος είναι διαθέσιμος για διάλογο και συζήτηση και σημειώνει: “μόνο με συνεργασία όλων μπορούμε να δώσουμε λύσεις και προοπτική σ’ αυτήν την πόλη”.
]
Ερωτηθείς για το θέμα, ο κ. Παππάς μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ανέφερε ότι διατύπωσε τις απόψεις του και τους προβληματισμούς του κατά τη διάρκεια ημερίδας του Δήμου Θεσσαλονίκης για τα θέματα διαχείρισης των αστικών αποβλήτων. “Μιλάμε στο επίπεδο της αντιμετώπισης των ζητημάτων ως ιδέες. Δεν έχουμε αποφασίσει τίποτε, ούτε εμείς είμαστε αποφασιστικός παράγοντας. Θα συμπτύξουμε τους προβληματισμούς μας με τους άλλους φορείς για να μπορέσουμε να καταλήξουμε σε έναν περιφερειακό σχεδιασμό” είπε και πρόσθεσε: “Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να λέμε τη γνώμη μας”. Σχολιάζοντας την αντίδραση του δημάρχου Δέλτα έκανε λόγο για “δηλώσεις παλαιοκομματικού χαρακτήρα” και “έρποντα λαϊκισμό”.

Είπε ακόμη ότι στο εξωτερικό “τα εργοστάσια ενεργειακής αξιοποίησης βρίσκονται μέσα στο κέντρο των πόλεων” και πρόσθεσε ότι “η βιομηχανική περιοχή της Σίνδου είναι περιοχή της Θεσσαλονίκης γιατί έχει εγκατεστημένες δραστηριότητες και λειτουργίες και αποτελεί περιουσιακό στοιχείο της πόλης”.