Απέραντη χωματερή το πάρκο Ξαρχάκου!

Σε χωματερή μετατράπηκε το πάρκο Ξαρχάκου στη θεσσαλονίκη, ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης, που αποτελεί πόλο έλξης νια δεκάδες γονείς και τα παιδιά τους, αφού εκεί υπάρχουν κούνιες και πολλά άλλα παιχνίδια.

 

Τις προηγούμενες ημέρες τεχνικά συνεργεία του Δήμου θεσσαλονίκης κλάδεψαν τα δέντρα, χωρίς όμως να φροντίσουν για την απομάκρυνση των κλαδιών που έκοψαν.

Η εικόνα που δημιουργήθηκε στο πάρκο είναι αποκαρδιωτική. Οι περαστικοί αντικρίζουν παντού κομμένα κλαδιά, που έχουν κάνει «κατάληψη» στα μονοπάτια των πεζών, στα παγκάκια, ακόμη και στις κούνιες, όπου υπό κανονικές συνθήκες θα έπαιζαν τα μικρά παιδιά.

Εγκατάλειψη

 

Το πάρκο, ένα από τα πιο όμορφα που υπάρχουν στο κέντρο της θεσσαλονίκης, πλέον παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης. Ακόμη και περιμετρικά του χώρου τα πεζοδρόμια καταλαμβάνονται από τα κομμένα κλαδιά, με αποτέλεσμα οι περαστικοί να δυσκολεύονται να κινηθούν και να διαμαρτύρονται. Οπως καταγγέλλουν, τα κλαδιά βρίσκονται στο πάρκο εδώ και αρκετές ημέρες και καλούν τη διοίκηση του δήμου, επιτέλους, να ενδιαφερθεί και να τα απομακρύνει.

 

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία