Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης του Μ. Λεμούσια

Στις φυλακές παραμένει ο τέως γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Λεμούσιας, καθώς το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών απέρριψε το αίτημά του να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής που επιβλήθηκε σε βάρος του για την πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης στα ταμεία του δήμου.

 

Ο Μ. Λεμούσιας ζητούσε να αποφυλακιστεί μέχρι να αποφανθεί ο ‘Αρειος Πάγος επί της αιτήσεως αναίρεσης που υπέβαλε κατά της δικαστικής απόφασης του Εφετείου, που τον καταδίκασε τον περασμένο Ιούλιο σε κάθειρξη 13 ετών και 5 μηνών. Εκτός από την προσφυγή του στον ‘Αρειο Πάγο, η τύχη της οποίας θα κριθεί τους επόμενους μήνες κι εφόσον ευδοκιμήσει η υπόθεση της υπεξαίρεσης θα εξεταστεί εκ νέου από δευτεροβάθμιο δικαστήριο, ο τέως γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης επικαλέστηκε σοβαρότατα προβλήματα υγείας, τονίζοντας ότι λόγω του εγκλεισμού του η κατάσταση της υγείας του επιβαρύνεται ακόμη περισσότερα, ενώ έκανε λόγο για απαράδεκτες συνθήκες κράτησης. Ακόμη, ο υπερασπιστής του ανέφερε ότι ο Μ. Λεμούσιας συμπληρώνει στο τέλος του έτους 4,5 χρόνια εγκλεισμού, δηλαδή θα έχει εκτίσει το 1/3 της πραγματικής ποινής, και με το νέο νόμο, όπως πρόσθεσε, ο εντολέας του θα αποφυλακιστεί.

 

Οι παραπάνω ισχυρισμοί όμως δεν έγιναν αποδεκτοί από το δικαστήριο, που υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, απορρίπτοντας το αίτημα αποφυλάκισης. Μετά την ετυμηγορία, ο Μ. Λεμούσιας, απευθυνόμενος στο δικαστήριο είπε ότι σέβεται απολύτως την απόφαση και παρότι δεν νοιώθει κακία ή πικρία, σημείωσε ότι αισθάνεται «πόνο και θλίψη». «Είμαι εντάξει -επισήμανε- απέναντι στο Θεό, τη γυναίκα μου και τους φίλους μου που βρέθηκαν σήμερα στην αίθουσα».

 

Να σημειωθεί ότι ανάλογο αίτημα είχε απορριφθεί τον περασμένο Φεβρουάριο τόσο για τον ίδιο όσο και για τον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, συγκατηγορούμενο του Μ. Λεμούσια στην υπόθεση της υπεξαίρεσης και συγκρατούμενό του στις δικαστικές φυλακές Διαβατών.