Ξεκινούν οι Μακεδονικοί Αγώνες στη Θεσσαλονίκη

Με τη συμμετοχή 560 κολυμβητών/τριών από 53 σωματεία, κυρίως της βόρειας Ελλάδας, διεξάγονται το προσεχές τριήμερο στο Ποσειδώνιο κολυβητήριο της Θεσσαλονίκης οι Μακεδονικοί Αγώνες. 

Η διοργάνωση αποτελεί κριτήριο πρόκρισης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν, τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο και το Παγκόσμιο εφήβων/νεανίδων της Σιγκαπούρης, αλλά δεν περιλαμβάνει τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής κολύμβησης. Ξεχωρίζουν οι παρουσίες της Κάτιας Σαρακατσάνη, του Φώτη Μυλωνά, του Δημήτρη Κουλούρη, της Ασπασίας Πετραδάκη και του ΜΙχάλη Κοντιζά, καθώς και των 17χρονων Νίκου Σοφιανίδη και Ηλιάνας Οικονόμου, οι οποίοι έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση για τη Σιγκαπούρη, ενώ στα 50μ. ύπτιο ανδρών έχει δηλωθεί ο (ουσιαστικά ανενεργός μετά το Λονδίνο) Αρης Γρηγοριάδης. Στους αγώνες θα μετάσχουν και αθλητές από τη γειτονική Αλβανία.

Το πρόγραμμα αρχίζει την Παρασκευή στις 18:00 και περιλαμβάνει τελικές σειρές στα 400μ. μικτή ατομική (Α-Γ), στα 800μ. ελεύθερο γυναικών και στα 1.500μ. ελεύθερο ανδρών. Το Σάββατο οι προκριματικοί αρχίζουν στις 9 π.μ. και οι τελικοί στις 6 μ.μ. και αντίστοιχα την Κυριακή στις 09:00 και στις 17:00.

 

ΦΩΤΟ: Αρχείου