ΑΠΘ: Διεθνές συνέδριο νομικής σχολής και τμήματος ιατρικής

Δωρεά ωαρίων και παρένθετη μητρότητα, νομικά ζητήματα σχετικά με την κρυοσυντήρηση και τη μεταθανάτια γονιμοποίηση, η Ιατρικά Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή (ΙΥΑ) σε ομόφυλα ζευγάρια καιμοναχικούς ανθρώπους, προεμφυτευτική διάγνωση γενετικών νοσημάτων, νομοθετικό πλαίσιο,ειδικές μορφές, περιορισμοί και προϋποθέσεις εφαρμογής ΙΥΑ, κρυοσυντήρηση και πλεονάζον γεννητικό υλικό, ζητήματα ιδιωτικού διεθνούς και ποινικού δικαίου στην ΙΥΑ, είναι ορισμένα μόνο από τα θέματα που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Συνέδριου, με τίτλο: «Ιατρικά υποβοηθούμενη αναπαραγωγή: Προς μία ενιαία ευρωπαϊκή νομοθεσία;».

 

Το Συνέδριο διοργανώνεται από τη Νομική Σχολή και το Τμήμα Ιατρικής του Α.Π.Θ. και έχει στόχο την επίλυση των προβλημάτων που δημιουργεί η έλλειψη ενιαίων και δεσμευτικών υπερεθνικών κανόνων αναφορικά με την αξιοποίηση των μεθόδων ιατρικής υποβοήθησης της αναπαραγωγής.

 

Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν διεθνούς φήμης νομικοί, ιατροί, ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι, καθηγητές ανθρωπολογίας, οικονομολόγοι και υπεύθυνοι για τη στρατηγική στην ανθρώπινη αναπαραγωγή και την εμβρυολογία, με σκοπό τη διατύπωση προτάσεων για μια ενιαία ευρωπαϊκή νομοθεσία, σχετικά με τα ζητήματα της ιατρικά υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

 

Το Συνέδριο διοργανώνεται στο πλαίσιο προγράμματος ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΙΙ, που συγχρηματοδοτείται από τη ΓΓΕΤ και την ΕΕ, σε συνεργασία με τον Όμιλο Μελέτης Ιατρικού Δικαίου και Βιοηθικής και θα πραγματοποιηθεί αύριο,Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Απριλίου 2015, στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς, στην οδό Κατούνη 12–14, στη Θεσσαλονίκη.

 

Περισσότερες πληροφορίες: http://repro.law.auth.gr/ και https://twitter.com/Bioithiki

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr