Άρση ασυλίας για Μπούκουρα, Μίχο, Γερμενή και Αλεξόπουλο – Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία

Την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Γ.Γερμενή, Ν.Μίχου, καθώς και των ανεξάρτητων βουλευτών Χρ.Αλεξόπουλου και Στάθη Μπούκουρα, ο οποίος απευθύνθηκε στην Ολομέλεια με λυγμούς, αποφάσισε η Βουλή.

 

Νωρίτερα, κατά τις ομιλίες τους οι βουλευτές αρνήθηκαν οιαδήποτε σχέση με εγκληματικές ενέργειες. Ο ανεξάρτητος Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος είπε, όμως, ότι υπήρξε παρατηρητής παράνομων ενεργειών, είχε αποστασιοποιηθεί, προσπάθησε να ανεξαρτητοποιηθεί νωρίτερα, αλλά φοβήθηκε για πράξεις εναντίον του ιδίου και της οικογένειάς του.

 

Ο βουλευτής της ΧΑ Νίκος Μίχος κατήγγειλε προσπάθεια σκευωρίας σε βάρος του από παρακρατικές δυνάμεις με προσέγγιση μαρτύρων προκειμένου να καταθέσουν εναντίον του ότι ήταν προστάτης της νύχτας και ότι υποσχόνταν αμοιβή σε όσους θα κατέθεταν.

 

Πολιτική σκευωρία κατήγγειλε ο Γιώργος Γερμενής και καταλόγισε ευθύνες όχι μόνο στην κυβέρνηση, αλλά και στα κόμματα της αντιπολίτευσης που δεν στηρίζουν την πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής του κόμματός του.

Απευθύνθηκε ονομαστικά στον υπουργό Δικαιοσύνης λέγοντας ότι μετά τις εθνικές εκλογές ο ίδιος θα είναι ξανά βουλευτής (σ.σ. ο Γερμενής) ενώ «ο ελληνικός λαός θα έχει πετάξει τον κ. Αθανασίου στον κάλαθο των αχρήστων».

 

«Κάποιοι γελάνε και με χλευάζουν» είπε κλαίγοντας ο ανεξάρτητος βουλευτής Ευστάθιος Μπούκουρας, αναφέροντας ότι είναι περήφανος που εκπροσωπεί τον λαό στο κοινοβούλιο.

«Είμαι ένα λαϊκό παιδί που εργάζομαι από 15 χρονών, κοιμήθηκα φούρναρης και ξύπνησα βουλευτής και είμαι περήφανος γι’ αυτό. Έρχονται τα παιδιά μου στη φυλακή και τα βλέπω μια ώρα την εβδομάδα και με ρωτάνε γιατί είσαι στη φυλακή και τα κοιτάω στα μάτια και δεν ξέρω τι να πω. Γιατί είμαι φυλακή πείτε μου! Δεν έδωσα ποτέ δικαίωμα εδώ μέσα. Έτυχε και έγινα βουλευτής της ΧΑ, δεν είμαι φασίστας, δεν είμαι ναζιστής. Πατριώτης είμαι. Στέκομαι όρθιος με ψυχοφάρμακα. Με Lexotanil και με Ladose» είπε.

 

 

 

Πηγή: in.gr