«Καίει» τη Χρυσή Αυγή η κατάθεση του Χ. Αλεξόπουλου

Οι αποχρώσες ενδείξεις δεν προκύπτουν από πουθενά στο πόρισμα, υποστήριξε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, για τον οποίο ζητήθηκε η άρση της ασυλίας για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Η φράση του Ηλία Κασιδιάρη «μπράβο Αλεξόπουλε» συνόδευε την απόληξη της ομιλίας του βουλευτή που, πλέον, δεν βρίσκεται στη δύναμη της ΚΟ της Χρυσής Αυγής.

 

«Χωρίς να αποτελώ ούτε μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, ούτε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, που λαμβάνουν τις αποφάσεις για την πολιτική γραμμή και τα πειθαρχικά μέτρα, είναι αυθαίρετο το συμπέρασμα ότι όχι απλώς συμμετέχω αλλά και ότι διευθύνω κιόλας εγκληματική οργάνωση» είπε ο κ. Αλεξόπουλος και πρόσθεσε ότι οι βουλευτές που δεν συμμετείχαν στα όργανα του κόμματος είχαν επιρροή μόνο ως προς τις ψηφοφορίες για τους νόμους που ψήφιζε η Βουλή.

 

«Χωρίς να έχω την παραμικρή συμμετοχή, παρατηρούσα με τους υπόλοιπους πολίτες μία σειρά από παράνομες ενέργειες, στις οποίες συμμετείχαν και βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Αυτές που λίγο- πολύ παρατηρούσαν όλοι. Δεν είχα τη δυνατότητα ούτε να τις σταματήσω και πολύ περισσότερο να τις ελέγξω» σημείωσε.

 

Επίσης, ανέφερε ότι, ήδη, εσωτερικά είχε διαμορφώσει τους μάχιμους όρους της αποστασιοποίησής του από μία πρακτική που, κατά την άποψή του, αμαυρώνει τις αξίες του πατριωτισμού. Ο βουλευτής αποδέχθηκε την κριτική ότι δεν κατήγγειλε νωρίτερα αυτή την πρακτική, όμως, σημείωσε ότι μετά τον φόνο του Παύλου Φύσσα και την αποκάλυψη ότι ο δολοφόνος είχε σχέση με στελέχη του κόμματος, είχε, ήδη, αρχίσει να σκέπτεται σοβαρά να ανεξαρτητοποιηθεί.

 

Ακόμη, επικαλέστηκε καταγγελίες του πρόεδρου του Πατριωτικού Συνδέσμου Λάρισας ότι ξυλοκοπήθηκε από βουλευτές της Χρυσής Αυγής, για να δηλώσει ότι μετά από αυτό φοβήθηκε πως ανάλογες ενέργειες θα στρέφονταν κατά του ιδίου και της οικογενείας του. Ανέφερε, δε, ότι η ηγεσία του κόμματος είχε κρυφή ατζέντα, κάτι που αποκαλύφθηκε μετά το βίντεο με τη συνομιλία Μπαλτάκου- Κασιδιάρη.
 

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ