Μπαράζ αστυνομικών ελέγχων στη Θεσσαλονίκη

Στο πλαίσιο καθημερινών πεζών και εποχούμενων περιπολιών, αλλά και ερευνών που πραγματοποιούνται συστηματικά από αστυνομικούς διαφόρων Υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Θ. για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας στο Νομό Θεσσαλονίκης, κατελήφθησαν συνολικά (50) άτομα να επιδίδονται σε παράνομες δραστηριότητες.

 

Αναλυτικότερα, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφαλείας, Αστυνομίας, Άμεσης Δράσης και Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, το τελευταίο 24ωρο πραγματοποίησαν ελέγχους, κατά τους οποίους συνελήφθησαν:

 

  • 6 άτομα για κατοχή ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών. Μεταξύ αυτών 37χρονος ημεδαπός, έμπορος ναρκωτικών, ο οποίος κατείχε στην οικία του (136) γραμμάρια χασίς, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, χρηματικό ποσό (550) ευρώ, σχετιζόμενο με την προαναφερόμενη παράνομη δραστηριότητα και δύο κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του.

 

  • 10 άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση 50χρονης γυναίκας, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσαν δύο αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 5 ετών, για υποβολή ανακριβούς δήλωσης φορολογίας εισοδήματος κατ’ εξακολούθηση, μη απόδοση Φ.Π.Α. κατ’ εξακολούθηση και μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο, πράξεις που τελέστηκαν κατά τα χρονικά διαστήματα 2002 – 2003 και 2007 – 2011.

 

  • 11 αλλοδαποί, οι οποίοι είτε στερούνταν των απαραιτήτων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια, είτε έκαναν χρήση πλαστών εγγράφων.

 

  • 6 άτομα για κλοπές και απόπειρες κλοπής, με χαρακτηριστική την περίπτωση δύο γυναικών, οι οποίες εισήλθαν σε νοσοκομείο της πόλης και προφασιζόμενες ιατρική επίσκεψη, αφαίρεσαν, από γραφείο, τσάντα εργαζόμενης. Στην κατοχή τους βρέθηκαν ακόμη (13) ναρκωτικά δισκία και σφραγίδα εξωτερικών ιατρείων του συγκεκριμένου νοσηλευτικού ιδρύματος που αφαίρεσαν νωρίτερα.

 

  • 4 άτομα για παράβαση του Νόμου περί Παιγνίων.

 

  • 1 άτομο για παράβαση Νόμου περί Όπλων. Κατασχέθηκαν μαχαίρι και σπρέι πιπεριού.

 

 

  • Επιπρόσθετα, βεβαιώθηκαν 14 παραβάσεις, για επαιτεία και παράβαση του Νόμου περί εκδιδομένων επ΄αμοιβή προσώπων.

 

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr