Θα αναγνώριζε παρανόμως εξώγαμο τέκνο για να πάρει άδεια παραμονής

Αστυνομικοί του Τμήματος Επιχειρησιακής Τακτικής και Δράσης της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, κατόπιν επισταμένης έρευνας, εξιχνίασαν μία ακόμη υπόθεση παράνομης νομιμοποίησης αλλοδαπού, όταν συνέλαβαν τρία άτομα που επιδίωξαν την έκδοση άδειας παραμονής, μέσω παράνομης πράξης αναγνώρισης εξώγαμου τέκνου.

 

Πρόκειται για 28χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Πακιστάν και δύο άτομα, ηλικίας 23 και 36 ετών (γυναίκα – άντρας), σε βάρος των οποίων, αλλά και συνεργού τους που αναζητείται, σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της «Υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης», της «Διατάραξης οικογενειακής ειρήνης», της «Διευκόλυνσης παράνομης διαμονής πολίτη τρίτης χώρας» και της παράβασης του Νόμου «περί Αλλοδαπών».

 

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες της 22-04-2015, ο 28χρονος άντρας μετέβη σε συμβολαιογραφείο της πόλης μαζί με την 23χρονη φερόμενη ως μητέρα ανήλικου τέκνου, προκειμένου να εξασφαλίσουν συμβολαιογραφική πράξη Εκούσιας Αναγνώρισης εξώγαμου τέκνου, που θα του κατοχύρωνε πενταετή άδεια διαμονής από τις αρμόδιες Αρχές, ως υποτιθέμενο πατέρα ημεδαπού τέκνου.

 

Ακολούθησε κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών σε Ληξιαρχείο του Νομού Θεσσαλονίκης, ενώ προέκυψε ότι η συμφωνία και η υλοποίηση της παράνομης αυτής πράξης, έγινε με τη συνδρομή του 36χρονου συλληφθέντα και αλλοδαπού συνεργού τους που αναζητείται.

 

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε επίσης οτι, μετά την επιτυχή έκβαση της υπόθεσης, ο υποψήφιος «πατέρας» θα κατέβαλλε στην 23χρονη το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ.

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr