Δ. Θεσσαλονίκης: Παρατείνεται η προθεσμία έκδοσης αδειών για τους κοινόχρηστους χώρους

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης ενημερώνει τα μέλη του ότι, έπειτα από παρέμβαση του στο Δήμο Θεσσαλονίκης, δόθηκε παράταση ενός μήνα για την έκδοση αδειών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων για το 2016 χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Έτσι, όλες οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν μέχρι 31 Μαρτίου.

Η παρέμβαση του ΕΕΘ εκδηλώθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, αμέσως μόλις η Διοίκηση ενημερώθηκε από μέλη για το πρόβλημα και τις διαστάσεις του.

Το θέμα συζητήθηκε στη Συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής. Αμέσως συντάχθηκε επιστολή προς το Δήμαρχο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τους αρμοδίους Αντιδημάρχους και τους Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων. Σε όλους επιδόθηκε ιδιοχείρως, καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με την ανάδειξη του θέματος στη διάρκεια της συνεδρίασης, ο κ Μπουτάρης δεσμεύθηκε να δώσει την παράταση. Η διαδικασία απαιτούσε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που ελήφθη στη τελευταία συνεδρίαση τη Δευτέρα 07 Μαρτίου.

Για το θέμα ο Πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης έκανε την παρακάτω δήλωση: «Ευχαριστώ θερμά τον κ. Δήμαρχο Θεσσαλονίκης για την ανταπόκριση του σε ένα δίκαιο αίτημα μας. Ωστόσο, το ζήτημα που θεράπευσε με την παρέμβαση του δε θα είχε καν δημιουργηθεί εάν ο Δήμος Θεσσαλονίκης είχε φροντίσει να ενημερώσει εγκαίρως το Επιμελητήριο ή άλλους φορείς των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων για την αιφνιδιαστική αλλαγή προθεσμιών».