«Δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις» για συνάντηση Αναστασιάδη– Έρογλου

Για το «θεαθήναι», χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ιωάννης Κασουλίδης, την πρόταση του τουρκοκύπριου ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου για συνάντηση των ηγετών των δυο πλευρών, με το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ.

Όπως είπε, δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μια τέτοια συνάντηση.

Σε δηλώσεις στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο κ. Κασουλίδης είπε μια τέτοια συνάντηση, μπορεί να γίνει όταν υπάρχει κάτι σημαντικό που να οδηγεί στην τελική επίλυση ή την επικύρωση κάποιων θεμάτων επί των οποίων υπάρχει συναντίληψη ή βρίσκονται σε ακτίνα συμφωνίας.
Ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, εκτίμησε πως η πρόταση Έρογλου, εντάσσεται στις προσπάθειες της τουρκικής πλευράς να δημιουργήσει «κλίμα ευφορίας και ότι βρισκόμαστε στο παρά πέντε της επίτευξης προόδου».

Συνεχίζοντας ανέφερε πως κάτι τέτοιο είναι εντελώς αντίθετο, με τις θέσεις που καταθέτει η τουρκοκυπριακή πλευρά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και οι οποίες δεν αφήνουν περιθώρια για επίτευξη προόδου.
«Δεν θέλω», πρόσθεσε, «να επιρρίψω ευθύνη σε κανένα. Όλοι γνωρίζουν τι συζητείται στο τραπέζι και ποιο είναι λογικό και ποιο είναι παράλογο». Εξ άλλου, ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει το θέμα που δημιουργείται με τις μεθοδεύσεις του κατοχικού καθεστώτος για το περιουσιακό.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ