Διαδραστικό Μουσείο του Γάλλου Στρατιώτη στη Θεσαλονίκη

Έξι χιλιάδες άνθρωποι την ημέρα έχαναν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του Α Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη. Μ αυτή τη συγκλονιστική δήλωση ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας και Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης Christophe Le Rigoleur μίλησε για το νέο διαδραστικό Μουσείο του Γάλλου Στρατιώτη που εγκαινιάστηκε στο Στρατιωτικό Νεκροταφείο Ζέιτενλικ στη Θεσσαλονίκη.

 

«Το μουσείο που θα είναι επισκέψιμο για το κοινό και ιδιαίτερα τους μαθητές θα αποτελέσει χώρο μνήμης που θα υπενθυμίζει στις νεότερες γενιές την αλληλεγγύη των χωρών της Αντάντ και τις κοινές τους αξίες» είπε ο κ Rigoleur ο οποίος εξήγησε ότι «οι νέοι σε όλη την Ευρώπη δείχνουν να μην ξέρουν τίποτε σχεδόν για τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο».

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί συνέχεια της ολικής ανακαίνισης του γαλλικού τμήματος του στρατιωτικού νεκροταφείου του Ζέιτενλικ και η δημιουργία του εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης της επετείου των εκατό χρόνων από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το μουσείο του Γάλλου Στρατιώτη, λειτουργεί διαδραστικά μέσω της χρήσης QR codes που δίνουν πρόσβαση σε βίντεο και μεταφρασμένα κείμενα. Οι εφαρμογές, όπως εξήγησε ο Γάλλος Πρόξενος θα είναι διαθέσιμες στα smartphones ενώ οι ξεναγήσεις θα γίνονται στα ελληνικά, γαλλικά και τα σερβικά, αφού υπάρχουν πολλοί τουρίστες από τη συγκεκριμένη περιοχή στη Θεσσαλονίκη.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr