Διάγγελμα Μητσοτάκη στις 7 το απόγευμα για τον κορωνοϊό: «Θα εξηγήσω την κατάσταση και τα μέτρα που θα λάβουμε»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την ενημέρωσε πως το απόγευμα θα απευθυνθεί στους πολίτες προκειμένου να τους ενημερώσει για τον κορωνοϊό.

«Θέλω να σας ενημερώσω για τις εξελίξεις στο μέτωπο κατά του κορωνοϊού. Είμαστε αντιμέτωποι με ένα δεύτερο κύμα, έχει έρθει και στη χώρα μας.
Το απόγευμα θα μιλήσω στους πολίτες και θα εξηγήσω πού βρισκόμαστε και ποια μέτρα θα πρέπει να λάβουμε», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην κατάσταση που υπάρχει στα σχολεία σε σχέση με τον κορωνοϊό, και τόνισε ότι «δεν έχουμε φαινόμενα έντονης μετάδοσης στα σχολεία, και η εξήγηση είναι ότι τηρούνται ευλαβικά τα βασικά μέτρα ασφάλειας, όπως η μάσκα» και ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς για την συνεισφορά τους στην τήρηση των μέτρων.

«Φέρατε την εμπειρία σας ως ανώτατος δικαστής που ερμηνεύει το σύνταγμα έχετε απόλυτο δίκιο ότι η ατομική ευθύνη είναι η άλλη όψη της αλληλεγγύης. Η πράξη μας έχει επίπτωση σε άλλους αλλά και σε ανθρώπους που αγαπάμε. Η ατομική ευθύνη είναι το υπόδειγμα συμπεριφοράς πάνω στο οποίο θα χτίσουμε την συλλογική αλληλεγγύη», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Συνεχείς συσκέψεις στο Μαξίμου
Να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ώρες βρίσκονται σε εξέλιξη απανωτές συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή και τα ρεκόρ κρουσμάτων των δύο τελευταίων ημερών.

Χθες ανακοινώθηκαν 865 κρούσματα κορωνοϊού, καταγράφοντας νέο ρεκόρ και σημαίνοντας κόκκινο συναγερμό. Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τις αλλαγές στο χάρτη επικινδυνότητας, με την Καστοριά να περνά και αυτή σε lockdown όπως η Κοζάνη και στην πορτοκαλί κλίμακα να ανεβαίνουν Θεσσαλονίκη Λάρισα, Σέρρες Βοιωτία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την επιστροφή του από την Κύπρο ζήτησε να ενημερωθεί για τις εξελίξεις με τον κορωνοϊό. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συσκέψεις είναι απανωτές το τελευταίο διάστημα για τον κορωνοϊό και τα μέτρα που προκρίνονται είναι η γενικευμένη χρήση μάσκας και το νυχτερινό lockdown αλά Παρίσι, 1 με 5 τη νύχτα.

Να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει σήμερα στις 12:30 σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τους περιφερειάρχες της χώρας.

Μετά τη συνεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού σε διάφορες περιοχές της χώρας έχει σημάνει συναγερμός και γι’ αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνομιλήσει με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας.

Στόχος είναι να πραγματοποιηθεί μια αναλυτική συζήτηση για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, ειδικά στις πιο επιβαρυμένες περιοχές και ίσως οι περιφερειάρχες να είναι οι πρώτοι που θα μάθουν τις προθέσεις του πρωθυπουργού. Πάντως, από την πλευρά της κυβέρνησης δίνουν πολύ μεγάλο βάρος στην τήρηση των υφιστάμενων μέτρων και στην πιστή εφαρμογή των αποφάσεων της Πολιτικής Προστασίας. Στόχος είναι να βρίσκονται στον δρόμο όλες οι υπηρεσίες ελέγχου προκειμένου να εντοπίζονται όσες επιχειρήσεις δεν λειτουργούν με βάση τους κανόνες.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/diaggelma-mitsotaki-apogeyma-gia-ton-koronoio