Ο χάρτης του κορωνοϊού στην Ελλάδα -Οι περιοχές και τα νησιά που είναι σε πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί και κόκκινο

Σύμφωνα με τον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τον κορωνοϊό.

Οπως είναι πλέον γνωστό, ανάλογα με τον χρωματισμό (πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο) στον οποίο βρίσκεται η κάθε περιοχή ισχύουν και τα ανάλογα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.

Σε επίπεδο 4-αυξημένου κινδύνου τίθεται η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, ενώ υπενθυμίζεται πως παραμένει και η Κοζάνη.
Στο επίπεδο 3- αυξημένης επιτήρησης παραμένουν τα Γιάννενα μια και οι δείκτες επικινδυνότητας είναι οριακοί μεταξύ των 2 επιπέδων και η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί, σε 3 ημέρες, το Σάββατο 24 Οκτωβρίου.
Αυξάνεται το επίπεδο συναγερμού σε επίπεδο 3-αυξημένης επιτήρησης για τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Βοιωτίας, Λάρισας και Σερρών.

Ο χάρτης της Ελλάδας για τον κορωνοϊό
Υπενθυμίζεται πως ο χάρτης θα επικαιροποιείται ανά 14 ημέρες με βάση τις εισηγήσεις ειδικής επιτροπής λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας ή και συχνότερα όταν αυτό επιβάλλεται από τους υγειονομικούς και επιδημιολογικούς δείκτες. Ο προσδιορισμός των μέτρων και κανόνων υπόκειται σε τροποποιήσεις με βάση νεότερα επιστημονικά και ερευνητικά δεδομένα.

πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο για να διαβάσετε αναλυτικά τα μέτρα που ισχύουν σε κάθε περιοχή: https://covid19.gov.gr/wp-content/covid-measures/

Πηγή: iefimerida.gr