Διαγωνισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής έρευνας και καινοτομίας First Lego League

Περισσότερες από 50 ομάδες από όλη την Ελλάδα, θα συμμετάσχουν στον τελικό του FLL Greece, το Σάββατο 7 & Κυριακή 8 Μαρτίου στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας Noesis.

 

World Class –  Μάθηση δίχως  Σύνορα και Όρια είναι το φετινό παγκόσμιο θέμα του διαγωνισμού. Ποιες είναι οι καινοτόμες ιδέες των παιδιών και πώς θα μπορούσαμε να μαθαίνουμε? Τι σκορ θα καταφέρουν τα ρομποτάκια που κατασκεύασαν και προγραμμάτισαν τα παιδιά για τη φετινή πίστα του FLL? Κατασκευές γεμάτες φαντασία και δημιουργικότητα, μοναδικές ιδέες και παρουσιάσεις των παιδιών που αναμένεται να μας εκπλήξουν! Χαρούμενη διάθεση και ένα κλίμα γιορτής είναι το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς τους όλο το προηγούμενο διάστημα κι ο μεγάλος τελικός του FLL η κατάλληλη ευκαιρία να το γιορτάσουν!  

 

Η είσοδος στο κοινό είναι ελεύθερη! Και αναμένεται να παραστούν περισσότερα από 4.000 άτομα, παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικοί!  

 

Το FIRST LEGO LEAGUE (FLL),  ένα πρόγραμμα Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, Έρευνας, Τεχνολογίας και  Ρομποτικής για παιδιά 9-16 ετών, είναι μια παγκόσμια διοργάνωση που ξεκίνησε από το εκπαιδευτικό τμήμα της Lego, σε συνεργασία  με το ίδρυμα First το 1992. Διοργανώνεται  κάθε  χρόνο σε παγκόσμια κλίμακα  και σε δίκτυο 80 χωρών.Το 2013 στο δίκτυο αυτό προστέθηκε η Ελλάδα μέσω  του εκπαιδευτικού μη κερδοσκοπικού σωματείου eduACT το οποίο διοργανώνει το Διαγωνισμό FLL σε Κύπρο και Βουλγαρία.