Διαψεύδει το ΔΝΤ τα περί πρόθεσης αποχώρησης από το ελληνικό πρόγραμμα

ΦΩΤΟ: REUTERS

ΦΩΤΟ: REUTERS

Διέψευσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ τα περί επιθυμίας του Ταμείου να αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα.

«Θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν είναι αληθείς (σ.σ. οι πληροφορίες). Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε την Ελλάδα όχι μόνον τεχνικά αλλά και με χρηματοδότηση από τη στιγμή που εφαρμοστούν ισχυρές διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις και υπάρξει μια σημαντική ελάφρυνση του χρέους» ανέφερε ο Τζέρι Ράις.

Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι έχει προγραμματιστεί συνάντηση στο Νταβός του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.
Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό, επεσήμανε ότι η μεταρρύθμιση του συστήματος είναι επιβεβλημένη καθώς η δημόσια χρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισης αγγίζει το 10% του ΑΕΠ, γεγονός που, όπως είπε, θέτει σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα.

Ο κ. Ράις επιβεβαίωσε ότι το ΔΝΤ έχει λάβει τις προτάσεις της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, οι οποίες, προς το παρόν, εξετάζονται. «Δεν έχουμε ολοκληρώσει την αξιολόγησή τους, θα τις συζητήσουμε με τις ελληνικές αρχές και τους Ευρωπαίους στο πλαίσιο της αξιολόγησης» σημείωσε.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ ανέφερε πως το Ταμείο προσπαθεί να είναι όσο πιο εποικοδομητικό γίνεται στις συζητήσεις για το ελληνικό πρόγραμμα.

«Οι συζητήσεις είναι παραγωγικές, προχωράνε και εμείς είμαστε δεσμευμένοι να στηρίξουμε την Ελλάδα με όποιο τρόπο μπορούμε» είπε.