Δήλωση του τέως αναπληρωτή πρύτανη του ΑΠΘ Γιάννη Τζιφόπουλου για την παραίτησή του

Παραιτήθηκε ο αντιπρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γιάννης Τζιφόπουλος, μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του περί ανάγκης φασιστικοποίησης των εκπαιδευτικών και ανάγκης να…ρίχνουμε και καμιά σφαλιάρα σε εκπομπή σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι.

 

Αναλυτικά, η επιστολή παραίτησής του όπως διανεμήθηκε από το γραφείο Τύπου του ΑΠΘ είναι η εξής:

«Το πρωί της Τρίτης (25/11) για λόγους αρχής υπέβαλα την παραίτησή μου από την θέση του Αναπληρωτή Πρύτανη. Σε εκπομπή με θέμα την Επισκέψιμη Μουσειακή Αποθήκη Μακρυγιάλου Πιερίας που προβλήθηκε τον περασμένο Ιούλιο στο τοπικό κανάλι Dion TV, μια δήλωσή μου έλαβε εξαιρετικά εκτενή και δυσμενή δημοσιότητα.
 
Λυπούμαι πολύ για τις ατυχείς εκφράσεις “φασιστοποίηση … να ρίχνουμε και καμιά σφαλιάρα” που χρησιμοποίησα μεταφορικά. Η έκφραση αυτή, που απομονώθηκε από τα συμφραζόμενα, αφορούσε τη χωρίς εξαιρέσεις τήρηση των νόμων. Επιθυμώ να δηλώσω πως δεν ασπάζομαι επ’ ουδενί απολυταρχικές τάσεις και απόψεις και δεν υποστηρίζω την υιοθέτηση συμπεριφορών καταστολής. Τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας γνωρίζουν τον βίο και την πολιτεία μου.
 
Επιθυμώ να ευχαριστήσω θερμά τον Πρύτανη κ. Μήτκα, τους Αναπληρωτές Πρύτανη, το Συμβούλιο Διοίκησης, τους Καθηγητές/Λέκτορες του Πανεπιστημίου, όλους τους υπαλλήλους (διοικητικούς και των άλλων κατηγοριών) και τους φοιτητές για την άψογη συνεργασία που είχα μαζί τους κατά τη διάρκεια της θητείας μου.
 
Ζητώ συγγνώμη για το ατυχές αυτό περιστατικό. Θα συνεχίσω το έργο μου με αφοσίωση και τις προσπάθειές μου για την πρόοδο των φοιτητών και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.
 
Με τιμή,
Γιάννης Τζιφόπουλος
Καθηγητής Τμήματος Φιλολογίας»

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr