Είχε στήσει παράνομο εργαστήριο παρασκευής και εμφιάλωσης βότκας

Παράνομο εργαστήριο παρασκευής και εμφιάλωσης οινοπνευματώδους ποτού (βότκας) είχε στήσει ένας 29χρονος ομογενής, σε αγροτική περιοχή του Πενταλόφου Θεσσαλονίκης.

 

Από έρευνα των αστυνομικών αρχών σε αποθήκη στην περιοχή του Πενταλόφου προέκυψε ότι ο 29χρονος -ο οποίος και συνελήφθη- παρασκεύαζε, παράνομα, συγκεκριμένο αλκοολούχο ποτό, με την πρόσμιξη αλκοόλης και απιονισμένου νερού.

 

Στη συνέχεια εμφιάλωνε το διάλυμα σε φιάλες καθ’ όλα όμοιες με αυτές εταιρείας, τα προϊόντα της οποίας κυκλοφορούν ευρέως στο εμπόριο, όπου επικολλούσε πλαστές ετικέτες με την επωνυμία της.

 

Ο 29χρονος διακινούσε το προϊόν του στην αγορά της Θεσσαλονίκης και άλλων ελληνικών πόλεων.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία, παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, για απομιμητικά προϊόντα και παράβαση του Νόμου Περί Προσωπικών Δεδομένων.

Κατά την έρευνα των αστυνομικών αρχών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -μεταξύ άλλων- 170 φιάλες γεμάτες με το μείγμα που παρασκευαζόταν στο εργαστήριο, μέρος των οποίων έφεραν πλαστές ετικέτες, 2350 λίτρα αλκοόλης, 63.000 πλαστές ετικέτες βότκας αναγνωρίσιμης εταιρείας κ.ά.

Πραγματοποιήθηκαν, επίσης, δειγματοληψίες από τις δεξαμενές αλκοόλης και τις φιάλες βότκας προκειμένου να διευκρινιστεί, αν το συγκεκριμένο διάλυμα εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ ενημερώθηκε και η αρμόδια υπηρεσία για προσδιορισμό διαφυγόντων δασμών.