Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής: Πιθανόν να συγκεντρωθούν πάνω από 1.000 άτομα το Σαββατοκύριακο

Ενταση επικράτησε χθες στην Αγία Παρασκευή, μετά το «λουκέτο» που μπήκε στην πλ. του Αγίου Ιωάννη λόγω των υπαίθριων πάρτι που γινόντουσαν με ποτά στο χέρι παρά τις συστάσεις των ειδικών για την πανδημία του κορωνοϊού.

Οπως ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς η πλατεία θα παραμένει καθημερινά κλειστή από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί λόγω των εικόνων συνωστισμού τις τελευταίες ημέρες.

Ωστόσο χθες βράδυ περίπου 200 άτομα βρέθηκαν στην πλατεία προκειμένου να διαμαρτυρηθούν με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση μεταξύ των συγκεντρωμένων και των αστυνομικών που βρίσκονταν στην περιοχή. Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα και την Τρίτη είχε συγκεντρωθεί πλήθος νεαρών στην πλατεία, προκαλώντας την αντίδραση της δημοτικής αρχής και των ΜΑΤ.

«Πιθανόν να συγκεντρωθούν πάνω από 1.000 άτομα το Σαββατοκύριακο»
«Χθες το βράδυ παρά την απαγόρευση συγκεντρώσεων μετά τις εννέα η πλατεία δεν άδειασε. Έφυγαν μετά τις 23.00 ενώ ήρθαν και άτομα και από άλλες περιοχές μετά από διαδικτυακή πρόκληση». ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Ο Δήμος δεν μπορεί να πάρει μέτρα αστυνόμευσης, μόνο να καλέσει την αστυνομία», πρόσθεσε, εκφράζοντας παράλληλα τον φόβο του ότι την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο πιθανόν να μαζευτούν πάνω από 1.000 άτομα.

Οπως ο ίδιος σημείωσε οι κάτοικοι είναι ικανοποιημένοι με το γεγονός ότι ζητήθηκε να κλείσει η πλατεία και θα σταματήσει η διακίνηση ναρκωτικών, ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει τους αρμόδιους φορείς πάνω από μία δεκαετία. «Εγώ ζητάω να υπάρχει αστυνόμευση μετά τις 21.00», τόνισε καταληκτικά στον τηλεοπτικό σταθμό ο δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής.


Πηγή: iefimerida.gr