Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη: Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας για ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη

Ομπρέλα προστασίας στους πολίτες της Πυλαίας και ευρύτερα της Θεσσαλονίκης παρέχει ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη, ο οποίος υλοποιεί αντιπλημμυρικά έργα, συνολικού προϋπολογισμού 4,8 εκατ. ευρώ, κονδύλια που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Τα έργα αυτά θα θωρακίσουν για τα επόμενα χρόνια την περιοχή, γνωστή ως Χαλίλ Ντερέ, απομακρύνοντας οριστικά τον κίνδυνο πλημμύρων με τον οποίο ζούσαν για πολλά χρόνια οι πολίτες.

 

Αναφερόμενος στα έργα, ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης εξήγησε μεταξύ άλλων ότι το συνολικό μήκος των δρόμων όπου θα κατασκευασθεί το δίκτυο των ομβρίων υδάτων θα φτάσει τα 5 χιλιόμετρα, ενώ ήδη έχει τοποθετηθεί αγωγός στην προέκταση της Εγνατίας (περιοχή μουσικού σχολείου) και στις οδούς Ισμήνης και Ερατούς.

 

Θα ακολουθήσει ένα ευρύ φάσμα έργων που περιλαμβάνει τους δρόμους Τζαβέλλα, Σκουφά, Πρασακάκη, Ψαρρών, Σελεύκου, Παοτέρ, Αναγεννήσεως, Μαυρογένους, Μπουμπουλίνας, Δελφών, Γραβιάς, Ζαλόγγου, Λαχανά, Εγνατίας, Βενιζέλου και Αριστοφάνους.

Ο ίδιος τόνισε ακόμα πως επειδή οι εργασίες άρχισαν από τα χαμηλά σημεία της περιοχής, όταν η τοποθέτηση των αγωγών ολοκληρώνεται, αυτόματα θα εξυπηρετούν τους πολίτες, παρέχοντάς τους προστασία από τις πλημμύρες.

«Πρόκειται για ένα έργο που θωρακίζει την Πυλαία, αλλά και ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη απέναντι στο ενδεχόμενο μιας μελλοντικής πλημμύρας. Ακόμη και στη σημερινή δύσκολη εποχή, ο δήμος μας με επιμονή, υπομονή αλλά και χάρη στην ετοιμότητα των υπηρεσιών του με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Γιώργο Τσίγκρο προχωρά στην υλοποίηση των έργων υποδομής», υπογράμμισε ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη κ. Καϊτεζίδης.

 

Μάλιστα, εξέφρασε δημόσια τις ευχαριστίες του προς τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Έργων, Θεσσαλονικιό Στράτο Σιμόπουλο, για τον οποίο είπε ότι που από την πρώτη στιγμή πίστεψε στο έργο και κατάφερε να εξασφαλίσει τη χρηματοδότησή του με το ποσό των 4,8 εκατ. ευρώ.

 

Πηγή: Εφημερίδα Μακεδονία