Δωρεάν τεστ ΠΑΠ στο Κοινωνικό Ιατρείο δήμου Παύλου Μελά

Με σύνθημα «Πάρτε τη ζωή στα χέρια σας» περισσότερες από 90 γυναίκες (ηλικίας από 25 εώς 60 ετών) έκαναν δωρεάν Τεστ ΠΑΠ στο κοινωνικό ιατρείο του δήμου Παύλου Μελά τις προηγούμενες μέρες.

Οι προληπτικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στο κοινωνικό ιατρείο του δήμου σε συνεργασία με την ΜΚΟ «Μαζί για την οικογένεια και το παιδί», συμβάλλοντας στην πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

 

Το Τεστ – ΠΑΠ (Τεστ Παπανικολάου) είναι η σημαντικότερη ίσως γυναικολογική εξέταση και η πλέον διαδεδομένη και έγκυρη μέθοδος διάγνωσης και πρόληψης του καρκίνου της μήτρας και πλήθους άλλων παθήσεων.

Η εξέταση είναι ανώδυνη και διαρκεί 5-10 λεπτά. Οι γυναίκες πρέπει να εξετάζονται μία φορά το χρόνο και όσες βρίσκονται μετά την εμμηνόπαυση πρέπει να εξετάζονται κάθε έξι μήνες.

 

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων αναμένονται μετά από δύο βδομάδες και σε όσες γυναίκες έχουν βρεθεί περίεργα ευρήματα καλούνται για επανεξέταση.

Σε περίπτωση που χρειαστούν συμπληρωματικές εξετάσεις παραπέμπονται στα δημόσια νοσοκομεία της πόλης.

 

«Η ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας σε θέματα υγείας και πρόληψης αποτελεί για εμάς προτεραιότητα.

Σκοπός των δωρεάν εξετάσεων που πραγματοποιήθηκαν είναι αφενός η έγκαιρη διάγνωση και αφετέρου η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των γυναικών για την σωστή προσέγγιση του καρκίνου.

Θέλουμε να εντοπίσουμε τις γυναίκες που φαινομενικά είναι καλά ενώ νοσούν» δήλωσε ο δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος με αφορμή τη δωρεάν εξέταση Τεστ Παπ και συνέχισε:

«Στόχος μας είναι η περαιτέρω ενίσχυση του κοινωνικού ιατρείου με ιατρικό προσωπικό και ακόμη πιο σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό».