“Έδεσε” στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το δεύτερο κρουαζιερόπλοιο της σεζόν

Περιηγήσεις στο κέντρο της πόλης, καφέ στην πλατεία Αριστοτέλους και ψώνια περιλαμβάνει το "μενού" της ημέρας για τους περίπου 500 επιβάτες (στην πλειοψηφία τους Έλληνες) τού κρουαζιερόπλοιου Lοuis Cristal, που "έδεσε" νωρίς το πρωί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. 

Το Louis Cristal έφτασε στη Θεσσαλονίκη γύρω στις 7 το πρωί, προερχόμενο από την Καβάλα και θα αναχωρήσει στις 6 τo απόγευμα με προορισμό το Λαύριο, που αποτέλεσε και την αφετηρία του ταξιδιού του. Πρόκειται για το δεύτερο κρουαζιερόπλοιο που φτάνει στη Θεσσαλονίκη την τρέχουσα σεζόν, ενώ από τον Μάιο αναμένεται να πυκνώσουν οι αφίξεις. 

 

Συνολικά, φέτος αναμένονται 25 κρουαζιερόπλοια στη Θεσσαλονίκη- έναντι 18 πέρυσι και 11 το 2012. Υπενθυμίζεται ότι, την περασμένη χρονιά, ο αριθμός επιβατών των κρουαζιερόπλοιων καταγράφηκε σημαντικά μεγαλύτερος έναντι του 2012, φθάνοντας τους 14.700, από 8014. Θετικά στην αύξηση της κρουαζιέρας στη Θεσσαλονίκη επιδρούν οι ενέργειες του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), τα τελευταία χρόνια, για τη διευθέτηση μιας σειράς ζητημάτων που σχετίζονται με την εξυπηρέτηση ενός κρουαζιερόπλοιου- τις γρήγορες διαδικασίες εισόδου/εξόδου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, την πιστοποίηση των απαιτούμενων συστημάτων ασφαλείας, τα χαμηλά τέλη προσόρμισης και την πρώτη, φιλική, εικόνα της πόλης.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ