Εγκαινιάζεται το νέο αμαξοστάσιο του δήμου Θεσσαλονίκης

Το νέο αμαξοστάσιο του Δήμου Θεσσαλονίκης εγκαινιάζουν  την Τέταρτη 7 Μαΐου 2014 και ώρα 12.00 στην περιοχή Πατριαρχικό Πυλαίας, στην οδό Χάλκης 25 και Λαέρτου ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης και ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς. 

Η λειτουργία του νέου χώρου στον οποίο στεγάζεται το Τμήμα Διαχείρισης και Κίνησης Οχημάτων σηματοδοτεί την επίλυση του χρόνιου προβλήματος  αναζήτησης ενός οργανωμένου χώρου στάθμευσης για τον στόλο των δημοτικών οχημάτων.

 

Προβλέπεται επίσης να επιλύσει το πρόβλημα της ολοκληρωμένης διαχείρισης και της λειτουργίας του μηχανολογικού εξοπλισμού, ενώ θα καλύψει πλήρως τις λειτουργικές ανάγκες  της διαχείρισης όλων των οχημάτων του Δήμου.  

    Το νέο Αμαξοστάσιο εκτείνεται σε έκταση 18στρ. και διαθέτει 1400m2 κτιριακές εγκαταστάσεις οι οποίες φιλοξενούν τις διοικητικές υπηρεσίες διαχείρισης και κίνησης οχημάτων.

 

Επίσης περιλαμβάνει αίθουσα ανάπαυσης για το προσωπικό με χώρους υγιεινής, ενώ υπάρχει και χώρος 800m2 για την αποθήκευση υλικών. 

    Για τη λειτουργία του αμαξοστασίου έχει διαμορφωθεί φυλασσόμενος χώρος 12 στρ όπου εκεί σταθμεύουν όλα τα οχήματα μετά την ολοκλήρωση του δρομολογίου και την επιθεώρησή τους.

 

Το αμαξοστάσιο θα φιλοξενήσει το μεγαλύτερο τμήμα του στόλου των 400 οχημάτων, ενώ στις ίδιες εγκαταστάσεις εξυπηρετούνται οι διαδικασίες έναρξης και λήξης των δρομολογίων με τη διενέργεια όλων των απαραίτητων ελέγχων των οχημάτων πριν και μετά την χρήση τους.     

 

Στην διάρκεια των εγκαινίων θα παρουσιαστούν οι  εγκαταστάσεις και ο νέος μηχανολογικός εξοπλισμός με τους επτά νέους τράκτορες EURO 5 και τα 35 κοντέινερ μεταφοράς απορριμμάτων,  η προμήθεια των οποίων έγινε μέσω Ε.Σ.Π.Α. στο πλαίσιο του προγράμματος αναβάθμισης της λειτουργίας του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων. 

    Οι εργασίες αναβάθμισης του χώρου θα ολοκληρωθούν το επόμενο διάστημα με την  δενδροφύτευση  της περιμέτρου του νέου αμαξοστασίου και με την ανακατασκευή της περίφραξης.