Εγκαινιάζεται σήμερα η 21η Ανθοέκθεση του Δήμου Ευόσμου – Κορδελιού

louloudia-euosmos-kordelio-anthoekthesi

Πολύχρωμα φυτά και λουλούδια, εντυπωσιακές συνθέσεις και είδη ανθοκομίας περιλαμβάνει η «Ανθοέκθεση 2016», που για 21η χρονιά διοργανώνει ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και Πρασίνου σε συνεργασία με το Συνεταιρισμό Ανθοπαραγωγών Θεσσαλονίκης από τις 18 έως τις 24 Απριλίου, πλησίον του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Ευόσμου (Γοργοποτάμου με Ολυμπιάδος γωνία).

Τα εγκαίνια της Ανθοέκθεσης θα πραγματοποιηθούν σήμερα Δευτέρα 18 Απριλίου με την εναρκτήρια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 7.30 μ.μ. στον περιβάλλοντα χώρο του ΔΑΚ και κατά τη διάρκειά της οι επισκέπτες θα απολαύσουν ένα ξεχωριστό πρόγραμμα από παραδοσιακούς χορούς. Συμμετέχουν οι Σύλλογοι:

– Πολιτιστικός Σύλλογος Κατοίκων Νέας Πολιτείας Ευόσμου

– Πολιτιστικός Σύλλογος “Κύριλλος και Μεθόδιος”

– Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου “Παναγία Κρεμαστή”

– Χορευτική Ομάδα  “Το Σεργιάνι”

– Γεωργιανά Μπαλέτα

Παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και το Σάββατο 23 Απριλίου (έναρξη 7.30μ.μ.) όπου θα χορέψουν τα χορευτικά τμήματα των συλλόγων:

– Πολιτιστικός Σύλλογος “Πήγασος”

– Πολιτιστικός Σύλλογος Σμυρναίων Μικρασιατών Ελευθερίου Κορδελιού “Η Αγία Φωτεινή”

– Πολιτιστικός Σύλλογος “Το Γαϊτάνι”

– Χορευτικό του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών Κορδελιού Ευόσμου

– Σύλλογος Μικρασιατών Ευόσμου

– Πολιτιστικός Σύλλογος Αλέξανδρος”

– Σύλλογος Ποντίων Ελευθερίου Κορδελιού

– Χορευτική Ομάδα  “Το Σεργιάνι” (Λαϊκοί χοροί)

 

Σημειώνεται πως οι ώρες λειτουργίας της Ανθοέκθεσης είναι: Δευτέρα έως Παρασκευή 10 π.μ. – 2 μ.μ. & 5 μ.μ. – 10 μ.μ. και το Σαββατοκύριακο 10 π.μ.– 10 μ.μ.

“Η ανθοέκθεση αποτελεί έναν από τους πλέον αγαπημένους θεσμούς με τους οποίους ο δήμος μας υποδέχεται την άνοιξη. Καλούμε  τους κατοίκους του δήμου μας να επισκεφτούν τη φετινή ανθοέκθεση να απολαύσουν και να προμηθευτούν λουλούδια και φυτά σε μια μεγάλη ποικιλία εκθεμάτων” δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας.

“Καλωσορίζουμε την άνοιξη και γιορτάζουμε την ανθοφορία της φύσης και φέτος μέσα από την ετήσια ανθοέκθεση του δήμου μας, διοργανώνοντας στο πλαίσιο της παράλληλες δραστηριότητες και επισκέψεις σχολείων με στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών μας” τόνισε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Βασίλης Τσακαλίδης.