Εγκλημα στου Φιλοπάππου: Οκτώ χρόνια κάθειρξη στον 18χρονο Πακιστανό για την δολοφονία του Νίκου

Ποινή κάθειρξης 8 χρόνων επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Ανηλίκων στον 18χρονο Πακιστανό ο οποίος μαζί με άλλους δύο αλλοδαπούς είχαν προκαλέσει τον θάνατο του 25χρονου Νίκου Μουστάκα που έπεσε στο κενό από τον λόφο του Φιλοπάππου.

Οι τρεις αλλοδαποί είχαν επιτεθεί με μαχαίρι και ένα σπασμένο μπουκάλι στο θύμα και την φίλη του με σκοπό να τους ληστέψουν, στις 15 Αυγούστου 2018. Το δικαστήριο ανηλίκων, όπου δικάστηκε ο 18χρονος πλέον αλλοδαπός, δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο. Σε πρώτο βαθμό ο 18χρονος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών.

Ο μικρότερος από τους τρεις δράστες του περιστατικού, φέρεται να υποστηρίζει ότι δεν είχε συμμετοχή στην ανθρωποκτονία και πως ο δικός του ρόλος στην επίθεση που δέχθηκε ο Νίκος Μουστάκας ήταν ότι κρατούσε την Πορτογαλίδα φίλη του χωρίς να μπορεί να δει τι συνέβαινε ταυτόχρονα με τους δύο συνεργούς του. Ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι σκοπός του ήταν να κλέψει και δεν σκόπευε σε καμία περίπτωση να αφαιρέσει ανθρώπινη ζωή.

Οι δύο συνεργοί του 18χρονου, ο ένας ομοεθνής του από το Πακιστάν και ο δεύτερος Ιρακινός υπήκοος, έχουν καταδικαστεί, από τον Ιούλιο του 2019, σε ισόβια κάθειρξη. Το δικαστήριο είχε υιοθετήσει την πρόταση της εισαγγελέως η οποία είχε ζητήσει την καταδίκη τους δηλώνοντας απόλυτα πεπεισμένη πως οι δράστες είχαν σπρώξει βίαια στον γκρεμό τον 25χρονο.

Πηγή: iefimerida.gr