ΕΚΔΗΛΩΣΗ: ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΠΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Με βλέμμα στραμμένο στην 19η Μαΐου 1919, θλιβερή επέτειο των 100 χρόνων από την τραγική ημερομηνία στην  ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των δύο φύλων οργανώνει εκδήλωση «Την Πατρίδα μ΄έχασα»  για να τιμήσει τη μνήμη των αθώων θυμάτων.

Η εκδήλωση που οργανώνεται από την Ποντιακή Ομάδα του Α΄ και Β΄ΚΑΠΗ του  Δήμου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7 Μαΐου στις 7 το βράδυ στο δημοτικό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη». 

Στη διάρκεια της γιορτής μνήμης και τιμής η εκπαιδευτικός Σαββίδου Ελένη θα μιλήσει για το ιστορικό της Γενοκτονίας , στη συνέχεια θα γίνουν απαγγελίες ποιημάτων και θα ακολουθήσουν τραγούδια, υπό του ήχους ποντιακής λύρας.

 Στο δεύτερο μέρος θα παρουσιαστεί ένα θεατρικό απόσπασμα από το βιβλίο του αείμνηστου Καλαμαριώτη συγγραφέα Γιώργου Ανδρεάδη «Η ΤΑΜΑΜΑ» και η εκδήλωση ολοκληρώνεται με το τρίτο μέρος που θα παρουσιαστούν χοροί  (Σέρα – Πιτσάκ) από τον Χορευτικό Σύλλογο -Καλλιτεχνική Στέγη Ποντίων Θεσσαλονίκης.