Ελεήστε τον φτωχό τραπεζίτη για να κάνει βόλτα με το κότερο κι αυτό το καλοκαίρι!

Μιας και είμαστε σε κέφια, διότι ολοένα και περισσότερος κόσμος σπεύδει να υπαχθεί στον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, αφιερώνουμε στα golden boys των τραπεζών το τραγούδι «παραπονιούνται οι μάγκες μας κι οι αριστοκράτες όλοι» -το ρεμπέτικο του Γιάννη Εϊντζιρίδη που τραγούδησε ο Αντώνης Καλυβόπουλος, για τη νέα γύρα που βγήκαν για να ζητιανέψουν εκ νέου έστω δύο 500αρικα κατα μέσο όρο από κάθε φτωχοποιημένη ελληνική οικογένεια. 

 

Δεν εξηγείται αλλιώς πώς ξαφνικά τα αυτόκλητα αφεντικά των εγχωρίων συστημικών τραπεζών πήραν πάλι το δίσκο ανα χείρας και βγήκαν στο σεργιάνι να ζητιανέψουν από όλους τους άνεργους, τους επισφαλώς εργαζόμενους, τους άπορους αλλά και όσους αντέχουν ακόμη έστω και με πετσοκομμένους μισθούς και συντάξεις και ακόμη πληρώνουν κανονικά φόρο στην εφορία για να μη βουλιάξει ο Τάλως της καταστροφής του ελληνικού λαού που λέγεται επίσημη ελληνική Πολιτεία και κράτος.

 

Το μόνο που δεν γράφουν τα παπαγαλάκια των τραπεζών, όσα δηλαδή φιλοξενούν διαφημίσεις τραπεζών, είναι το εξής: «Ελεήστε τους φτωχούς τραπεζίτες» ω ελληνικά κορόιδα καθότι οι δύσμοιρες τράπεζες δεν είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες και για όλα φταίνε αυτοί οι κακοί δανειολήπτες που δεν μας πληρώνουν κανονικά τα υπερτοκογλυφικά δάνεια, στα οποία τους παγιδέψαμε. 

 

Ειλικρινά, σηκώνουμε τα χέρια ψηλά. Είναι σαν να ζούμε στη χώρα της παράνοιας. Αν είναι δυνατόν μετά από όλα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες εβδομάδες με πιο καθοριστικό το αποτέλεσμα των τελευταίων βουλευτικών εκλογών και να βλέπουμε την τραπεζοκρατία να παραμένει άθικτη, να συνεχίζει να απολαμβάνει τα προνόμια της φοροαπαλλαγής και της ασυλίας για θαλασσοδάνεια και άλλα οικονομικά εγκλήματα που τα μέλη της διαπράξανε σε αγαστή συνεργασία με άλλοτε πολιτικούς δυνάστες της χώρας, όπου τέτοιο καιρό κάθε άνοιξη ανθίζει η φαιδρά πορτοκαλέα. 

 

Ερχεται σιγά σιγά και η Πρωταπριλιά και περιμένουμε να δούμε τί καινούρια φάρσα θα μας σκαρώσουν πάλι αυτά τα παλιόπαιδα με τις γραβάτες και τα κοστούμια με γνωστές μάρκες. 

 

Μη τυχόν μας σκαρώσει μόνο η κυβέρνηση καμιά φάρσα, με ανακοίνωση τύπου θα περιμένουν οι προεκλογικές υποσχέσεις που δώσαμε, προέχει η ασφάλεια των τραπεζών και πρέπει να επανακεφαλαιοποιηθούν. Και επίσης, να τις χαρίσουμε τα τοκογλυφικά κέρδη τους. Και τα θαλασσοδάνεια. Και τα Bonus των golden boys λίγα είναι, να αυξηθούν άμεσα. Μην αφήσουμε παραπονεμένες και τις εισπρακτικές εταιρίες, θα τις βάλουμε να δουλεύουν πλάι πλάι με τους δικούς μας ανθρώπους στον δημόσιο ενδιάμεσο φορέα -βλέπε και τρέμε δανειολήπτη νομοσχέδιο Σταθάκη για τα υπερχρεωμένα-και φυσικά να μην θιγεί το συμφέρον κανενός τραπεζίτη, γιατί αν δεν υπήρχαν αυτοί οι τόσο αγνοί πατριώτες, η χώρα θα ήταν αποικία χρέους…

 

Α ,είναι ήδη αποικία χρέους η Ελλάδα; Μα τώρα έχουμε θεσμούς, δεν έχουμε τρόικα. Θα συμφωνήσουμε πώς ακριβώς θα διευθετηθεί το θέμα της διάσωσης των εγχωρίων τραπεζών, ε συγνώμη, της Ελλάδος από την κρίση. Και πώς θα συνεχίσει η ελίτ και η τραπεζοκρατία το bullying σε βάρος των φτωχότερων και μέσης οικονομικής κατάστασης Ελληνίδων και Ελλήνων και σε βάρος φυσικά όλων όσων έχουν πάρει δάνειο από τράπεζα.  

 

Η Πρωταπριλιά έρχεται! Μέχρι τότε, αν ακούσετε κάποια είδηση όπως ότι οι τράπεζες δεν έχουν αρκετό ρευστό, θυμηθείτε κάτι crash test, διαγωνισμούς αξιοπιστίας, που πέρασαν με επιτυχία πρόσφατα.

 

Κάτι που μας κάνει να αναρωτιόμαστε πώς εμείς ως λαός και ως χώρα πληρώνουμε τα πάντα όλα για μια κρίση της ελίτ και των τραπεζών αφού όλα αυτά τα crash test εδώ και τέσσερα χρόνια τα περνάνε με επιτυχία οι τράπεζες.

 

Ειλικρινά δεν ξέρουμε ποιο λαμπρό μυαλό της οικονομολογίας θα μπορούσε να το εξηγήσει και σε εμάς τους αδαείς δανειολήπτες.  

 

Μήπως επειδή έρχεται καλοκαίρι και χρειάζεται πολύ πετρέλαιο για να κάψουν οι μηχανές των κότερων των τραπεζιτών και των θαλασσοδανειζόμενων επιχειρηματιών ΄όταν θα κόβουν βόλτες σε Αιγαίο και Ιόνιο το καλοκαίρι και κάποιος -πάμπτωχος κατα προτίμηση- πρέπει να τους το…κεράσει; 

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr