«Ένας άλλος κόσμος»: H νέα ταινία του Χ. Παπακαλιάτη

 

ΦΩΤΟ: NAFTEMPORIKI

ΦΩΤΟ: NAFTEMPORIKI

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, με την τριπλή ιδιότητα του σκηνοθέτη, σεναριογράφου και πρωταγωνιστή, κι έχοντας στο πλευρό του τη Μαρία Καβογιάννη και τη Νίκη Βακάλη, παρουσίασε σήμερα – στο Galaxy bar του Hilton Αθηνών –  τη  νέα του ταινία, με τίτλο «Ένας άλλος κόσμος».

«Ήθελα να γράψω μια ιστορία όπου ο βασικός εχθρός, το βασικό εμπόδιο θα είναι μια πραγματικότητα κοινωνική – πολιτική, η οποία και θα καθορίζει τα πράγματα» είπε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης. «Αυτό ήταν η μεγάλη πρόκληση για μένα, πώς να το δομήσω όλο αυτό, πώς να το φτιάξω, πώς να το συνθέσω. Κατά κάποιο τρόπο είναι Έρωτας εναντίον Πολιτικής. Η ταινία χρειάστηκε δυόμισι χρόνια για να ετοιμαστεί. Περίπου ένα χρόνο μου πήρε για να γράψω το σενάριο, γράφτηκε το 2013. Είχα στο μυαλό μου την ιστορία και σιγά – σιγά άρχισα να μαζεύω τις πληροφορίες.

 Όταν ήμουν έτοιμος με το σενάριο στα ελληνικά, ταξίδεψα στο εξωτερικό, έψαξα και βρήκα όλους τους ξένους συνεργάτες και συναδέλφους, με τους οποίους θα φτιάχναμε μαζί την ομάδα εκείνη που θα γινόταν η γέφυρα μεταξύ Ελλάδας, Αμερικής και Ευρώπης. Μετά το 2014, ξεκίνησε η προπαραγωγή της ταινίας. Ήταν μια παραγωγή που είχε πολλές απαιτήσεις.

Επτά πρωταγωνιστές, δύο γλώσσες, πολλούς διαφορετικούς χώρους και βέβαια η πραγματικότητα της χώρας μας, εξαιτίας της οποίας πολλές φορές τα πράγματα καθυστερούσαν. Είναι μια ταινία που γυρίστηκε σε τρία μέρη, δηλαδή ουσιαστικά την αντιμετωπίσαμε σαν τρεις διαφορετικές ταινίες», ανέφερε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης για τη δεύτερη κινηματογραφική δουλειά του, λίγο πριν την έξοδό της στις αίθουσες, στις 17 Δεκεμβρίου.

Οι προσκεκλημένοι είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν για πρώτη φορά υλικό της ταινίας, ενώ το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου έδωσαν, μέσω βίντεο, και οι J.K. Simmons και Andrea Osvart.

Μια σύγχρονη ερωτική τριλογία

Η ταινία με τίτλο «Ένας άλλος κόσμος» είναι μια σύγχρονη ερωτική τριλογία, σε μία Ελλάδα που αλλάζει.  Αποτελείται από τρεις αφηγήσεις, τρία κεφάλαια, τρεις ξεχωριστές ερωτικές ιστορίες με κοινό φινάλε που εκτυλίσσονται με φόντο τη σημερινή Ελλάδα της κρίσης. Η κάθε ιστορία φέρνει κοντά Έλληνες και ξένους πολίτες, σε μια ταινία δίγλωσση, στα ελληνικά και τα αγγλικά, με στόχο να προσεγγίσει όχι μόνο το εγχώριο, αλλά και το διεθνές κοινό.

Τρεις γενιές Ελλήνων που αναζητούν τον έρωτα στο δύσκολο σήμερα. Τρεις γενιές ξένων που βρίσκουν τον έρωτα στη χώρα μας. Οι άνθρωποι. Οι ματιές τους. Οι ιστορίες τους και η συνάντησή τους με την Ιστορία.

Ένα καστ σημαντικών Ελλήνων, Ευρωπαίων, Αμερικανών και Ασιατών ηθοποιών δίνει φως στους ήρωες. Εκτός από τον J.K. Simmons, πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Andrea Osvart, Μαρία Καβογιάννη, Μηνάς Χατζησάββας, Tawfeek Barhom, Νίκη Βακάλη. Η ταινία θα κυκλοφορήσει στο εξωτερικό με τον τίτλο «Worlds apart».

ΠΗΓΗ: Νaftemporiki