Επιστολή Αθανασίου σε Λαγκάρντ σχετικά με τις καταγγελίες για απειλές

Επιστολή στη διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ απέστειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, ζητώντας της περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις αναφορές της ότι δέχτηκε απειλές κατά της ζωής της, όταν μίλησε για το θέμα της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα.

Η κ. Λαγκάρντ είχε αναφερθεί στο θέμα κατά τη διάρκεια συνέντευξης της στους Financial Times.

Τη δικαστική διερεύνηση των καταγγελιών της Λαγκάρντ είχαν ζητήσει τη Δευτέρα βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, ενώ και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο θέμα κατά τη συνέντευξη Τύπου την περασμένη Κυριακή στη ΔΕΘ.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελικές Αρχές εξετάζουν εάν θα διατάξουν τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τις απειλές, που, όπως είπε, δέχθηκε η Κρ.Λαγκάρντ, αλλά και για τις ανάλογες καταγγελίες του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Αναλυτικότερα, οι εισαγγελικές Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να διατάξουν ή όχι προκαταρκτική έρευνα τόσο για την επίμαχη αναφορά της κ. Λαγκάρντ, όσο και για τις ανάλογες απειλές, που, όπως κατήγγειλε, δέχθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθυμίζεται, ότι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο κ. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ έκανε λόγο για απειλές που δέχτηκε και εκείνος.