Ερχεται η νέα ομάδα «ΔΕΛΤΑ» της ΕΛ.ΑΣ. -Πρεμιέρα τη Δευτέρα, θα χρησιμοποιηθεί στο Πολυτεχνείο

Στους δρόμους βγαίνει από τη Δευτέρα, πιλοτικά, η δίκυκλη ΟΠΚΕ, ΕΙΔΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ, με άλλα λόγια η νέα ομάδα «ΔΕΛΤΑ» της ΕΛ.ΑΣ.

Η αναμορφωμένη ομάδα «ΔΕΛΤΑ» σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ θα έχει έντονα χαρακτηριστικά αυτοσυγκράτησης και επιχειρησιακής ετοιμότητας με ομαδική νοοτροπία «μακριά από την κακόφημη λειτουργία και δράση της παλιάς ΔΕΛΤΑ».

Βασικός στόχος της θα είναι η πάταξη της εγκληματικότητας ενώ θα ενεργοποιείται και σε δύσκολα επιχειρησιακά περιστατικά, όπως επεισόδια μεταξύ χούλιγκανς, εκκενώσεις καταλήψεων και επιθέσεις εναντίων αστυνομικών.

Η ομάδα ΟΠΚΕ θα χρησιμοποιηθεί άμεσα για τις ανάγκες ασφαλείας της επετείου του Πολυτεχνείου, και την αντιμετώπιση επιθέσεων σε στατικές δυνάμεις περιφρούρησης εκκενωμένων καταλήψεων, που έχουν κλιμακωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα. Θα κινούνται, σε 6ωρες βάρδιες, κυλιόμενα σε 5 διαφορετικούς τομείς του αστικού ιστού ανάλογα με προγραμματισμένες συγκεντρώσεις, αστυνομικές επιχειρήσεις και ελέγχους, εκτός έκτακτων γεγονότων που θα τους στέλνει το κέντρο επιχειρήσεων. Ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η ακτινογραφία της νέας ομάδας «ΔΕΛΤΑ»
50 αστυνομικοί (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., ΟΠΚΕ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ) Υπάγονται στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής εκπαιδεύτηκαν στην οδήγηση μοτοσυκλετών μικρού κυβισμού, αυτοάμυνα, αυτοπροστασία
5 ομάδες των 10 ατόμων (2 ομάδες πρωί, δύο βράδυ και μία «μπαλαντέρ» όταν χρειάζεται ενίσχυση)
25 “παπάκια”
αλεξίσφαιρα γιλέκα
πιστόλι, υπο-πολυβόλο ΜΡ5 σε περιπτώσεις συμμετοχής σε ειδικές επιχειρήσεις
Χειροβομβίδες κρότου λάμψης
Δακρυγόνα
Κράνη, επιγονατίδες, επικαλαμίδες, επιαγκωνίδες
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/erhetai-i-nea-omada-delta-tis-elas