Ευαγγελία Καρακώστα: “Είμαι για τα δύσκολα”

Είναι η μία και μοναδική γυναίκα δικυκλίστρια αστυφύλακας στη Θεσσαλονίκη. Είναι από τις λίγες γυναίκες σε ένα ανδροκρατούμενο επάγγελμα.Πώς τα βιώνει όλα αυτά και πώς την αντιμετωπίζουν οι πολίτες; Για όλα αυτά μίλησε στις ‘Πρωινές κουβέντες’ με τους Πάνο Μπουλιώνη και Κατερίνα Στάμου, η αστυφύλακας στο Β’ τμήμα Τροχαίας. 

 

“Ήθελα να μπω στην Αστυνομία για να είμαι δίπλα στον πολίτη.Δεν φαντάζομαι κάπου αλλού τον εαυτό μου πέρα από την Αστυνομία” επεσήμανε η κ.Καρακώστα για την επιλογή του επαγγέλματός της,ωστόσο ως δεύτερη σκέψη είχε και αυτή της άμεσης αποκατάστασης.

 

“Με τη δική της συμπεριφορά η καθεμία θα μπορέσει να επιβληθεί, θα μπορέσει να κάνει τη δουλειά της σωστά” και έτσι η γυναικεία φύση της γυναίκας δεν την αποτρέπει στο να επιλέξει το επάγγελμα της αστυνομικού και έτσι να μπορέσει να ‘επιβιώσει’ σε αυτόν τον ανδροκρατούμενο χώρο.

 

Για τη δύσκολη επιλογή της να οδηγεί την υπηρεσιακή μηχανή και να μην κάνει δουλειά γραφείου όπως οι περισσότερες γυναίκες στο Αστυνομικό τμήμα η Ευαγγελία Καρακώστα είπε ‘”πιστεύω είμαι για τα δύσκολα.Πάντα ήθελα να προκαλώ τον εαυτό μου.Πάντα ήθελα να είμαι ένα βήμα πιο μπροστά.Δεν θα μπορούσα να αρκεστώ σε μια δουλειά γραφείου.Μου αρ΄σει η δράση”.

 

Ακούστε την εκπομπή:

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr