Φεστιβάλ ρομποτικής: Προγραμματιστές ετών 9

Τα δικά τους ρομπότ θα έχουν την ευκαιρία να κατασκευάσουν, αλλά και να προγραμματίσουν μαθητές δημοτικών σχολείων της πόλης στο πλαίσιο του φεστιβάλ εκπαιδευτικής ρομποτικής που διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης.

 

Στόχος της διοργάνωσης σύμφωνα με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο σε θέματα Παιδείας Ανέστη Τελίδη είναι τα παιδιά να έλθουν κοντά στην επιστήμη μέσα από τη συμμετοχή τους σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές δράσεις -ειδικά σχεδιασμένες για το γνωστικό επίπεδο τουςσχετικές με τη ρομποτική και τις νέες τεχνολογίες.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο φεστιβάλ εκπαιδευτικής ρομποτικής, που τιτλοφορείται “Electric Circus”, θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν τις αιτήσεις τους από την Τρίτη 27 Ιανουαρίου και μέχρι να συμπληρωθεί ο αριθμός των συνολικά δεκαπέντε ομάδων που μπορούν να λάβουν μέρος στη διοργάνωση. Οι αιτήσεις θα κατατίθενται στο τμήμα διοικητικής υποστήριξης της διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού, που στεγάζεται στο κτίριο το οποίο βρίσκεται στη συμβολή της Γρηγορίου Λαμπράκη με την Κλεάνθους 57. Παράλληλα θα υπάρχει η δυνατότητα της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων στο e-mail p.benardi@thessaloniki.gr.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από το τμήμα Προγραμμάτων και Διά Βίου Μάθησης του δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την εταιρεία “Robotixlab” το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου και την Κυριακή 1 Μαρτίου.

ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

 

Την έγκρισή του για την οργάνωση του φεστιβάλ έδωσε στην τελευταία συνεδρίασή του το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Περιλαμβάνει διαγωνισμό ρομποτικής και σειρά παράλληλων εκδηλώσεων, όπως εργαστήρια, παρουσιάσεις, συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης και διαδραστικά εκθέματα ρομποτικής.

Στο διαγωνιστικό κομμάτι θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος συνολικά δεκαπέντε ομάδες των τριών έως τεσσάρων ατόμων από μαθητές της τετάρτης, της πέμπτης και της έκτης τάξης των δημοτικών σχολείων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

 

Τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στη διαγωνιστική διαδικασία θα έχουν πιο πριν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εργαστήρια, στα οποία υπό την καθοδήγηση ειδικών θα αποκτήσουν όλες τις απαραίτητες γνώσεις σχετικά με την κατασκευή αλλά και τον προγραμματισμό ενός ρομπότ.
 

Με την ολοκλήρωση των εργαστηρίων οι διοργανωτές θα ανακοινώσουν στις ομάδες των παιδιών το θέμα επάνω στο οποίο θα διαγωνιστούν. Την επόμενη ημέρα τα παιδιά θα κατασκευάσουν και θα προγραμματίσουν το δικό τους ρομπότ, κάνοντας και όλες τις απαραίτητες δοκιμές και βελτιώσεις για το διαγωνισμό.

ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

 

Παράλληλα στο πλαίσιο του φεστιβάλ μαθητές γυμνασίου και λυκείου θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στο κοινό τις δικές τους ρομποτικές κατασκευές, τις οποίες δημιούργησαν είτε στο σχολείο είτε στο σπίτι τους. Τα παιδιά που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στο εκθεσιακό κομμάτι πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις τους μέχρι και τις 27 Ιανουαρίου ηλεκτρονικά στο e-mail e.livada@thessaloniki.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τμήμα Προγραμμάτων και Διά Βίου Μάθησης της διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού, στα τηλέφωνα 2310 840.295 και 2310 841.962.

 

Πηγή: Εφημερίδα Μακεδονία