Φίλιππος Γκανούλης: Χρειαζόμαστε οικολογική συνείδηση

1601557_10152983626389410_3016095727451035794_n

Ο Φίλιππος Γκανούλης, εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πρασίνων, ανέπτυξε τις θέσεις του κόμματός του στο radio1d.gr και την εκπομπή “Οι Απέναντι” με τους Ανδρέα Σταματόπουλο και Σάκη Αποστολάκη. Ο κ. Γκανούλης σχολιάζοντας το τρομοκρατικό χτύπημα στο Βέλγιο, είπε οι προσωπικές μας ελευθερίες πρόκειται να περιοριστούν προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της τρομοκρατίας. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε όχι μόνο τις συνέπειες της τρομοκρατίας αλλά και τα αίτια της, τα οποία φυσικά βρίσκονται στον πόλεμο στη Συρία και το Ιράκ, συμπλήρωσε ο κ. Γκανούλης. Η Ευρώπη δοκιμάζεται, συνέχισε ο κ. Γκανούλης, καθώς δεν εφαρμόζει ένα σχέδιο αποσυμφόρησης της Ελλάδας από τους πρόσφυγες, καθώς η Ελλάδα αδυνατεί να φιλοξενήσει πρόσφυγες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Παράλληλα, ο εκπρόσωπος των Οικολόγων σημείωσε πως το ΝΑΤΟ έχει αποτύχει στην αποστολή που του ανατέθηκε, ενώ τόνισε πως οι πρόσφυγες πρέπει να εγκαταλείψουν την Ειδομένη. Παράλληλα, κατέστησε σαφές ότι πρέπει να μην συνδέεται η τρομοκρατία με τηο προσφυγικό.

Όσον αφορά την οικονομία, ο κ. Γκανούλης δήλωσε πως μετά την αξιολόγηση και σε συνδυασμό με την έναρξη της συζήτησης για το χρέος ενδέχεται να δούμε τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Εκτός των άλλων, ο κ. Γκανούλης αποκάλυψε πως οι Οικολόγοι Πράσινοι πρότειναν και μια οικολογική φορολογία, προκειμένου οι επιχειρήσεις που ρυπαίνουν να πληρώνουν περισσότερους φόρους, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε.

Τέλος, για τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – Οικολόγων Πρασίνων ο κ. Γκανούλης δήλωσε πως είναι μια καλή συνεργασία με πολλές προοπτικές βελτίωσης για το καλό όλων των πολιτών και υποσχέθηκε πως οι Οικολόγοι θα συνεχίσουν να προσπαθούν για την καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης στον ελληνικό λαό.