Φονική κατολίσθηση στο Αφγανιστάν

Υπάρχουν φόβοι ότι τουλάχιστον 2.100 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην επαρχία Μπανταχσάν στο βορειοανατολικό Αφγανιστάν εξαιτίας μιας κατολίσθησης που σημειώθηκε έπειτα από καταρρακτώδεις βροχές, δήλωσε ο Ναβίντ Φεροτάν, ο εκπρόσωπος του τοπικού κυβερνήτη.

Νωρίτερα ο Μοχαμάντ Μπάινταρ, ο αναπληρωτής κυβερνήτης της ορεινής επαρχίας αυτής είχε δηλώσει: «Διακόσιοι πενήντα με 400 άνθρωποι» αγνοούνται.

Η κατολίσθηση σημειώθηκε εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών που πλήττουν την περιοχή τις τελευταίες ημέρες από τις οποίες έχουν καταστραφεί «350 με 400 σπίτια», σύμφωνα με τον ίδιο.
«Η κατολίσθηση κατέστρεψε σχεδόν ολόκληρο το χωριό Αμπ-ε- Χοσκ στην περιοχή Άργκου σήμερα το απόγευμα», είπε ο Φαζλουντίν Άγιαρ, ο διοικητής της αστυνομίας της Μπανταχσάν.

Περίπου «250» οικογένειες επλήγησαν, επεσήμανε από την πλευρά του ο διευθυντής της αφγανικής υπηρεσίας διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων Μοχαμάντ Ντάιμ Κάκαρ.
«Έχουμε διανείμει τρόφιμα» στους πληγέντες, πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι περίπου 400 άνθρωποι κατάφεραν να διασωθούν, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους.

Την προηγούμενη εβδομάδα περίπου 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 7.000 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας των πλημμύρων σε τέσσερις νότιες επαρχίες του Αφγανιστάν.

 

 

Πηγή: Έθνος